Pocetak_1Početak sa Dikaprijom u glavnoj ulozi drži prvo mesto već treći vikend
Film „Inception“ i dalje drma severnoameričkim box officeom. Triler Warner Brosa u komw glumi Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) ostao je broj 1 treći vikend zaredom sa 27,5 miliona dolara ove sedmice, čime je ukupno ostvario 193,3 miliona dolara, javio je AP.
„Inception“ je iza sebe ostavio nova izdanja poput „Dinner for Schmucks“, „Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore“ i „Charlie St. Cloud.“
-Radi se o filmu o kome u ovom trenutku svi pričaju. Kad je film to u stanju, veliki uspeh je zagarantovan – rekao je analitičar box officea Paul Dergarabedian.
Paramountova komedija „Dinners for Schmucks“, u kojoj glume Stiv Karel (Steve Carell) i Pol Rud (Paul Rudd), zaradila je 23,3 miliona dolara, što je bilo dovoljno za drugu poziciju, dok je Warner Brosov 3D nastavak „Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore“ ostvario tek peto mesto, sa zarađenih 12,5 miliona dolara. Drama „Charlie St. Cloud“, Universal Picturesa, u kojoj glumi miljenik miliona tinejdžerki širmo sveta Zac Efron, debitovala je kao šesta sa 12,1 miliona dolara.
Prvih deset:
1. „Inception“, 27,5 miliona dolara
2. „Dinner for Schmucks“, 23,3
3. „Salt“, 19,2
4. „Despicable Me“, 15,5
5. „Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore“, 12,5
6. „Charlie St. Cloud,“ 12,1
7. „Toy Story 3“, 5
8. „Grown Ups“ 4,5
9. „The Sorcerer’s Apprentice“, 4,3
10.“The Twilight Saga: Eclipse“, 3,9 miliona dolara
Povezana vest:  8 filmova u trci za nagradu Oskar u distribuciji MCF MegaCom Filma