Sitno brojimo do kraja i ove uspešne  2017. godine  za kompaniju Blitz Film & Video Distribucija koja beleži rekordne rezultate gledanosti filmova koji se nalaze u njenoj distribuciji.

Publici smo doneli pregršt sjajnih filmova:od drama, spektakala , vrhunskih akcija do dečijih animiranih remek dela publika je uživala u najkvalitetnijim filmskim ostvarenjima. Dunkirk, King Kong , Atomska plavuša, La La Land , Liga Pravde, Lego Batman samo su neki od uspešnih naslova koje je Blitz Film distribuirao ove godine. Kao posebna poslastica za kraj godine od danas u bioskope kreće I film MEDA PEDINGTON 2 koji je na pretpremijernim prikazivanjima ,  od samo 4 dana ,  videlo preko 6000 ljudi.

Povezana vest:  Najuticajniji mladi influenseri iz Srbije i regiona po prvi put zajedno na filmu

Prema rečima direktora, gospodina Vladana Sretenovića Blitz Film je ove godine na tržište izbacio 57 filmova ,  koje je do sada videlo oko  1.050.000 gledalaca. Sretenović posebno naglašava da je za narednu  godinu planirano povećanje broja premijernih filmova te se očekuje cifra od čak 80 premijernih I ekskluzivnih  naslova za tržište Srbije I Crne Gore u 2018 – toj.

Direktor Blitz Film-a posebno ističe da je kompanija ove godine pažnju posvetila i društveno angažovanom filmu pre svega puštajući u distribuciju film ČUDO koji je predstavljao deo strategije ukazivanja na problem vršnjačkog nasilja u školama. Film je i dalje u bioskopima a po fenomenalnim rezultatima izgleda da smo preduzeli pravi i promišljen korak , ističe Sretenović, i doprineli da i mi kao distributerska kuća društvu ukažemo na eskalirajući problem vršnjačkog nasilja.

Povezana vest:  FEST se vraća u svoju kolevku - Kombank dvoranu, nekadašnju Dvoranu Doma sindikata

Narednu godinu Blitz Film otvara sa serijom vrhunskih ostvarenja koje su realizovali najeminentniji svetski autori: Spilbergov “ Doušnik “ (THE POST) , “ Cena života”  (All the money in the world) Ridlija Skota film koji zauzima glavni primat u medijima zbog atraktivne priče i kontraverzne zamene glavnih glumaca, “ Molina igra” (Mollys Game) i vrhunska ekranizacija za najmladje  o malom vampiru “ Vampirić” ( LITTLE VAMPIRE) filmovi su koje će publika moći da pogleda već u januaru 2018.

Vladan Sretenović smatra da se u Srbiji I Crnoj Gori formiralo stabilno tržište bioskopskog filma i da se od sada očekuje samo progresivni rast ove industrije ali i povećanje kvaliteta naslova što diktira jaka konkurencija. Bioskopska mreža je obnovljena a  usluga je na sve većem nivou, veliki bioskopski lanci doprinose većem kvalitetu filmskog ugođaja, a njihova bezrezervna podrška u smislu ulaganja, koja su milionska , u nove moderne bioskope, pokazuju da nas očekuje uspešnija budućnost.

Povezana vest:  Almodovar snimio film po pričama nobelovke Alis Manro

Blitz Film ima jasno definisan cilj da u sledećoj i narednim godinama postane simbol vrhunske filmske zabave ali i umetničkog kvaliteta bioskopskog filma u Srbiji I Crnoj Gori, a sa poverenjem gledalaca očekujemo da ćemo to zajedničkim snagama napraviti.