Džud Lo o preuzimanju uloge Hita Ledžera
jude_lawBritanski glumac Džud Lo (Jude Law) izjavio je da je bio počastvovan i lično i profesionalno kad je zamoljen da preuzme ulogu Hita Ledžera (Heath Ledger), koji je umro pre završetka snimanja.
„Kad sam pozvan, osetio sam to kao dvostruki zadatak“, ispričao je Lo o priključenju ekipi filma „The Imaginarum of Dr. Parnassus“ u režiji Terija Gilijama (Terry Gilliam).
„Hit mi se veoma dopadao kao čovek, a divio sam mu se kao glumcu. Pomaganje da završim njegovu poslednju ulogu bila je čast koju sam obavezno morao da prihvatim“, rekao je Lo, a citira People.
Ledžer (28) je bio u sred snimanja Gilijamovog fantastičnog filma, kad je umro od slučajno uzete prevelike doze lekova, u Njujorku, 22. januara 2008.
Odlučan da završi film, Gilijam je zadržao sav matrijal koji je Ledžer snimio i angažovao Loa, Džonija Depa (Johnny Depp) i Kolina Farela (Colin Farrell) da preuzmu Ledžerov lik Tonija (Tony) u raznim inkarnacijama u kojima se pojavljuje kad prođe kroz čarobno ogledalo.
„The Imaginarium of Dr. Parnassus“, koji je Glijam posvetio Ledžeru, u američke bioskope stiže na Božić, a u svetske 8. januara.
Povezana vest:  38. Fest nam donosi oko 70 filmova