MovieTapeFestival svetske muzike u Takovu

 

Drugi srpski festival svetske muzike, na kome će nastupiti sastavi iz Norveške, Francuske, Hrvatske i Srbije, počeće sutra u Takovu. Direktor Festivala Slobodan Božović rekao je za agenciju Beta da je ideja manifestacije da promoviše žanrovski različite sadržaje utemeljene u srpskoj, balkanskoj i svetskoj muzičkoj tradiciji.

Božović je dodao da je muzika koja se izvodi na festivalu nastala mešavinom tradicionalne folklorne i takozvane zapadnjačke muzike, koja je na svetskoj sceni doživela veliki prodor pre 20 godina, dok u Srbiji tek stiče popularnost.

Povezana vest:  Pogledajte intervjue sa ekipom filma “Ta luda ljubav” (Crazy Stupid Love)!

Organizator manifestacije je opština Gornji Milanovac, a pokrovitelj Ministarstvo inostranih poslova Norveške. Festival traje četiri dana. Pored niza koncerata, biće organizovane smotre folklornih ansambala, izložbe domaće radinosti, kao i različite ekološke manifestacije.

Festival se završava u ponedeljak koncertom prošlogodišnjeg pobednika Dragačevskog sabora trubača Dejana Lazarevića, kada će biti upućen poziv za 50. jubilarni Sabor, koji počinje 13. avgusta u Guči.

Povezana vest:  Film “Muškarci koji mrze žene” u bioskopima od 5. januara