Kompanija Volt Dizni saopštila je danas da će Džon Favro pisati scenario i biti izvršni producent nove akcione serije „Ratovi zvezda“ za njenu buduću striming platformu.

Dizni priprema lansiranje striming servisa da se takmiči sa Netfliksom i kompanija je najavila da će „Ratovi zvezda“ biti jedna od glavnih atrakcija na novom servisu. ; Servis koji još nije dobio ime treba da bude pokrenut krajem 2019. godine.

Povezana vest:  Beson dobitnik Zlatne medalje francuske filmske akademije

„Džon donosi savršenu mešavinu talenta producenta i pisca, zajedno sa poznavanjem sveta Ratova zvezda“, rekla je Ketlin Kenedi, predsednica Lukasfilma u saopštenju.

„Ova serija pružiće Džonu šansu da radi sa raznolikom grupom pisaca i reditelja a Lukasfilmu šansu da izgradi snažnu bazu talenata“, dodala je ona.

Favro je puno radio za Dizni, on je režirao prva dva filma „Ajron men“ (Iron Man) za Marvela i „Knjigu o džungli“ iz 2016. On je takođe bio producent za nekoliko filmova „Osvetnika“ (Avengers). Trenutno priprema rimejk „Kralja lavova“ (Lion King) ; koji će izaći 2019. godine.

Povezana vest:  Selma Hajek besna na Lindu Evanđelistu

On ima nekog iskustva u „Ratovima zvezda“ jer je dao glas za animiranu seriju „Ratovi klonova“. Favro takođe ima ulogu u predstojećem spinofu Hana Soloa „Solo: Priča ratova zvezda“.

Kompanija Dizni je ranije objavila da će pisac i reditelj Poslednjeg Džedaja Rajan Džonson praviti novi filmsku trilogiju „Ratova zvezda“, i da će kreatori Igre prestola D.B Vajs i Dejvid Beniof napisati i biti producenti odvojene serije filmova „Ratova zvezda“.

Povezana vest:  Willow Smith uzela pauzu od posla, želi da uživa u detinjstvu