Za rusku ljubavnu bajku “Led”, već drugi vikend za redom, traži se ulaznica više. Trenutno najgledaniji film u domaćim bioskopima za manje od dve nedelje prikazivanja broji više od 60.000 gledalaca.

Reakcije publike govore šta je to što ovaj film izdvaja u odnosu na ostale, i čine ga trenutno najgledanijim:

“Ruski film „Led“ je spektakl za sva čula, i film, i muzika, i psihološka škola života, poučna priča i bajka, i muzika za dužu, i pokretač i prijateljska podrška. Ukratko – neizbežan za sve nas, posebno one koji se nalaze u nekoj vrsti „invalidskih kolica“, blokirani i zaustavljeni na dnu nakon pada, kao što je Nađa. Za one koji nemaju snage i volje da ponovo stanu na svoje noge i ne samo da hodaju nego stignu do vrha.“

 “Rusi umeju da naprave bajku. Gledala sam film LED, čudesna priča, prelepa žena, odlična produkcija i baš snažna poruka. U životu moraš da veruješ u sebe i imaš nekoga s kim veru možeš da podeliš!”

 „Led je definitivno film sezone! Ok, Tri bilborda (Ebbing, Missouri) mora da gledate, al ovo MOOORA da gledate! Ruski film, al neruski film. Komedija al ponegde tu i tamo mjuzikl, plejada glumaca koje nikad niste videli (sem Bikovića ofkors) i koji bukvalno kidaju. Plačete od smeha, al plačete i od sreće. Ništa ne smem drugo da vam kažem, ja nisam imala nikakav input pre gledanja i preoduševila sam se, pa nek tako bude i vama.“

 Inspirisan istinitim dogadjajima, “Led” je emotivna priča  o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju. Još od ranog detinjstva, Nadja je verovala u čuda. Zamišljala je kako istrčava na led uz ovacije publike i izvodi svoj najlepši ples. Zbog svoje vere i istrajnosti, ona postaje poznata klizačica. Na korak do najvećeg uspeha u karijeri, Nadja doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima. Vrativši se u rodni grad Irkutsk, ona ponovo pronalazi svoje snove – zahvaljujući snazi Sibira u njenoj krvi, ali i neočekivanoj ljubavi prema hokejašu Saši.

Povezana vest:  Film o Radivoju Koraću nominovan za nagrade

Film “Led” se nalazi na repertoaru domaćih bioskopa u distribuciji Dexin filma.