Jedan od najgledanijih filmova na ovogodišnjem Festu „Legenda o Konkubini“, slavnog reditelja Kaige Čena, nakon specijalne projekcije u četvrtak u 20h u bioskopu Cineplexx u Ušće Shopping centru, naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru. Najskuplji kineski film, u koji je uloženo blizu 200 miliona dolara, prikazaće svu raskoš i lepotu drevne Kine kroz priču o ljubavi, osveti, smrti.

Slavni reditelj, autor filmskog hita „Zbogom moja Konkubino“, čak šest godina gradio je rekonstrukciju impozantnog glavnog grada iz 8. veka, kako bi se verno dočarala epska priča, što ovo čini najskupljim i najvećim kineskim filmskim projektom. Baziran na istorijskim činjenicama, film nam predstavlja Konkubinu Jang, jednu od najpopularnijih žena u kineskoj istoriji, veoma poštovanu i obožavanu iako nije imala zvaničnu titulu.

Povezana vest:  15. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA u DKSG

„Želeo sam da prikažem najznačajniju kinesku dinastiju, Tang, i ljude koji su u to vreme živeli, a posedovali su neverovatan nivo imaginacije i kreativnosti. Bio je to ogroman posao, ali i izazov da ispričate priču koju će ljudi razumeti, baš kao i tu specifičnu energiju. Snimanje je trajalo više od pet meseci, a oko sebe sam imao sjajan i veoma profesionalan tim čije su energija i želja bile ujedinjene i mislim da smo napravili sjajan posao“, rekao je reditelj.

Povezana vest:  Filmu "Neprijatelj" Gran pri festivala u Kopru

Japanski budistički monah Kukai poslat je u grad Čang da pomogne u razrešenju niza neobičnih smrti čiji je vinovnik demon u oblike crne mačke, koja teroriše carski grad. Za to vreme sprijateljuje se sa pesnikom po imenu Bai Letian i njih dvojicu istraga vodi u vreme prethodnog cara i njegove tragične ljubavi sa Konkubinom Jang, žene neprevaziđene lepote. Monah i pesnik saznaju da je smrt prelepe Konkubine jedan od motiva za osvetu demona.

Povezana vest:  Nagrada Lazaru Ristovskom na festivalu u Rusiji

Film „Legenda o Konkubini“ će biti u redovnoj distribuciji od 22. marta.