sumrak_1Sumrak sagi 12 Tin čojs nagrada

 

Filmovi o vampirima serijala „Sumrak saga“ osvojili su 12 Tin čojs (Teen Choice) nagrada, između ostalog u kategorijama najbolja filmska fantazija, najbolji negativac i najlepši poljubac.

Serija „Vampire Diaries“ pobedila je u sedam kategorija na svečanoj dodeli održanoj u nedelju uveče u Los Anđelesu, koju je vodila pop pevačica Kejti Peri (Katy Perry).

Film „Avatar“ je proglašen za najbolji naučnofantastični film, a nagrađeni su i njegovi glavni glumci Sem Vordington (Sam Worthington) i Zoi Saldana (Zoe). „Šerlok Holms“ u režiji Gaja Ričija (Guy Ritćie) dobio je nagradu za najbolji akcioni avanturistički film.

Povezana vest:  Sem Mendes: Uloga Džejmsa Bonda je izuzetno teška

Kristen Stjuart (Stewart) je nagrađena za najbolju glumicu u kategoriji filmska fantazija, za rolu u filmu „Mlad Mesec“ – drugom delu „Sumrak sage“, dok je Tejlor Lotner (Taylor Lautner) izabran za najboljeg glumca u istom filmu.

Sandra Bulok (Bullock) je dobila Tin čojs nagradu za ulogu u drami „The Blind Side“ za koju je ranije ove godine nagrađena Oskarom, dok je za najboljeg glumca u drami izabran Robert Patinson, za ulogu u filmu „Ne zaboravi me“. Sandra Bulok je trijumfovala i u kategoriji najbolja romantična komedija, sa „Veridbom“, a za najboljeg glumca u romantičnoj komediji proglašen je Ešton Kučer (Ashton Kutćer) za „Dan zaljubljenih“. Kučer je dobio nagradu i za ulogu u komediji „Slatkiš i ubica“.

Povezana vest:  Glumica Ellen Page priznala da je lezbejka

Poljubac Roberta Patinsona i Kristen Stjuart u filmu „Mlad Mesec“ proglašen je za najbolji, a za najboljeg negativca u istom filmu nagrađena je glumica Rašel Lefevr (Raćelle Lefevre). Leonardo Dikaprio (DiCaprio) i Megan Foks (Fox) pobedili su u kategoriji triler/horor – Dikaprio za rolu u filmu „Zatvoreno ostrvo“, a Megan Foks za ulogu u filmu „Opasna Dženifer“.

„Priča o igračkama“ izabrana je za najbolji animirani film. Filmu „Pomračenje“ – trećem delu „Sumrak sage“ – pripale su tri nagrade: za najbolji letnji film, najboljeg glumca u letnjem filmu (Patinson) i najbolju glumicu u letnjem filmu (Kristen Stjuart).

Povezana vest:  ZLATNI GLOBUS ZA "ZALEĐENO KRALJEVSTVO"!

Među dobitnicima Tin čojs nagrada u oblasti muzike su Lejdi Gaga (Lady), Bijonse (Beyonce), Eminem, Ašer (Usher), Džastin Biber (Justin Bieber), Tejlor Svift (Taylor Swift) i Kejti Peri (Katy Perry).

Tin čojs nagrade ustanovljene su 1999. i njihove dobitnike biraju tinejdžeri. Dodelu organizuje američka TV mreža Foks (Fox).