U domaće bioskope stiže animirana avantura „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona“, uzbudljiva priča koja će zabaviti sve mališane, ali i one starije i sprovesti ih kroz neverovatne predele Nepala.

Priča je smeštena u 1956. godinu, a u centru zbivanja se nalaze Neli Maloje, privatna detektivka i naučnik – istraživač Sajmon Pikard, koje spaja sudbina i odvodi ih u daleke zemlje Nepala u potrazi za Jetijem. Kada Sajmon krene u potragu za karikom koja mu nedostaje, on i Neli će se naći u uzbudljivoj avanturi sa Tensingom, mladim šerpasom i pričljivom Mina pticom Jasmin. Zajedno, oni će se susresti sa brojnim opasnostima tokom svoje misije na Himalajima.

Povezana vest:  Astronauti su pročitali knjigu „Marsovac", sada ne mogu da dočekaju film

Reditelj filma Pjer Greko, napisao je i scenario za ovaj uzbudljiv animirani film, a svoju inspiraciju je našao upravo u pričama penjača Edmunda Hilarija o predivnom Mont Everestu:

„Misija Katmandu je priča koje se vrtela po mojoj glavi godinama. Kao strastveni planinar i veliki obožavalac poznatog penjača Edmunda Hilarija, želeo sam da napravim film čija će priča prvenstveno da se dešava u planinama. Posebno sam bio dirnut Hilarijevim govorom o životnoj sredini koji je održao prilikom obeležavanja pedesetogodišnjice njegovog uspona na Mont Everest, pa sam odlučio da zagrejem stolicu i napišem ovu priču“

Povezana vest:  Kusturici uručena nagrada češkh filmskih klubova

Film „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona“ je sinhronizovan na srpski jezik, a glas intuitivnoj detektivki je dala Jelena Kosara, mlada glumica poznata po ulozi u seriji Sinđelići, dok se glumac Đorđe Stojković odlično snašao u ulozi izgubljenog naučnika-istraživača Sajmona.

Prvi trejler za animirano ostvarenje „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona“ je stigao, a film možete pogledati u bioskopima širom Srbije od 17. maja.

Povezana vest:  Revija filmskih hitova na Paliću od 24. do 30. jula