Peter Jackson zainteresovan za ekranizaciju „Smrtonosnih mašina“

Reditelj ‘Gospodara prstenova’ možda će snimiti serijal o smrtonosnim mašinama mortal_engines– i pokretnim gradovima!
Novozelandski mediji objavili su kako bi Peter Jackson mogao da prenese na veliko platno serijal ‘Smrtonosne mašine’ (‘Mortal Engines’) britanskog ilustratora i pisca Philipa Reevea. ‘Smrtonosne mašinei’ su ujedno i naslov maštovitog naučno-fantastičnog romana koji je prvi deo planiranog serijala o ‘gladnom’ i pokretnom gradu. 
Priča počinje lovom velikog, pokretnog grada Londona na rudarski gradić. London ga proguta i preradi sve korisne materijale u energiju koja mu treba za pokretanje točka. Osim osvajanja malih gradova, londonski gradonačelnik želi da upotrebi oružje koje je milonima godina ranije uništilo Zemlju. U napetoj igri kriminala i pokušaja uboistava, nekoliko mladih ljudi pokušava da spreči katastrofu…
Jacksonov menadžer još nije ni potvrdio ni demanovao vest, ali već se pročulo da se Jackson interesovao za prava ekranizacije knjige. Ugledni redatelj ima dosta projekata u planu, ali ovo bi stvarno mogao da bude vrlo zanimljiv film. Samo pomislite na ideju o 3D filmu – o pokretnim gradovima!

Povezana vest:  IndieGoGo kampanja za film “YUGO IDE U AMERIKU”