AftershockNovi rekord u kineskoj kinematografiji: “Aftershock” Ksjaoganga Fenga

 

Poslednji film poznatog autora Ksjaoganga Fenga, Aftershock,  koju na teritoriji Srbije i regiona zastupa „MCF MegaCom Film“, postala je film na kineskom jeziku sa najvećom zaradom u istoriji kineske kinematografije.

Tokom prikazivanja u kineskim bioskopima ova drama o katastrofi je zaradila 78,47 miliona dolara. “Aftershock” je rekord postigao u prvih 18 dana prikazivanja.

Povezana vest:  Kristijan Bejl u filmu Terensa Malika

Prethodni film na kineskom jeziku koji je držao rekord u zaradi je film “The Founding of a Republic”, koji je u oktobru 2009. postigao zaradu od 61,49 miliona dolara. U bioskopima u Hong Kongu “Aftershock” je takođe filmu na kineskom jeziku doneo najveću zaradu do sada – 1,55 miliona dolara.

Novim rekordima reditelj Feng potvrdio je svoj status filmskog stvaraoca koji zarađuje najviše novca – među prvih 5 kineskih filmova sa najvećom zaradom u Kini nalazi se još jedan njegov film, If You Are the One.

Povezana vest:  PREMIJERA FILMA IGRE GLADI: LOV NA VATRU SAMO U CINEPLEXXU

„Aftershock“ je drama o porodici koju je 1976. godine razdvojio katastrofalni zemljotres u Tangšanu, da bi se na okupu našla decenijama kasnije nakon velikog sečuanskog zemljotresa 2008.