Festival_autorskog_filmaFestival autorskog filma događaj od nacionalnog značaja u kulturi
U utorak 17. avgusta u 11 časova u prostorijama Ministarstva kulture Festival autorskog filma i Ministarstvo kulture Republike Srbije potpisaće protokol o saradnji. Time će, nakon dugogodišnje podrške koju je dobijao od Ministarstva, festival i zvanično biti uvršćen među manifestacije od nacionalnog značaja za kulturu.
U ime Festivala autorskog filma protokol će potpisati  kopredsednici Saveta festivala, reditelji Srdan Golubović i Stefan Arsenijević.
Među manifestacijama koje su sličnim protokolom o saradnji sa Ministarstvom kulture proglašene događajima od nacionalnog značaja u kulturi su Guitar Art Festival, Mokranjčevi dani, Tvrđava teatar, NisVille Jazz Festival, Palić Film Festival.
Festival autorskog filma  (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena umetnička filmska ostvarenja. Ostvarenja koja se prikazuju na festivalu se razlikuju od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara, jer ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.
Festival autorskog filma ugostio je neke od najprestižnijih filmskih umetnika i umetnica, među kojima su Sofi Marso, Andrej Zulavski, Enki Bilal, Korneliju Porombiju,SergejDvorcevoj.
Tokom prošlogodišnjeg izdanja FAF-a  21.000 posetilaca prisustvovalo je projekcijama, a festival je pratilo 145 akreditovanih novinara i preko 50 filmskih stvaralaca i kritičara.
Ovogodišnji, 16. po redu Festival autorskog filma održaće se u periodu od 30. novembra do 7. decembra.
Povezana vest:  Kučerova ljubavnica Sara Leal: Nisam devojka za jednu noć!