googleOsnivači Googla na velikom platnu

 

Londonska producentska kompanija koja stoji iza Oskarom nagrađenog ostvarenja „Milk“, priprema film o osnivačima internet pretraživača Gugla (Google) i njegovom usponu.

Kuća Graundsvel prodakšens (Groundswell Productions) otkupila je prava na knjigu Kena Olete (Auletta) „Googled: The End Of The World As We Know It“, objavio je magazin Nju mjuzikal ekspres (New Musical Express – NME).

Povezana vest:  Četiri evropska filmska festivala - jedna platforma

Knjiga će biti osnova za scenario filma o osnivačima Gugla Sergeju Brinu i Lariju Pejdžu (Larry Page) i njihovom putu ka uspehu.

Ken Oleta, kolumnista Njujork tajmsa (New York Times), prošle godine je objavio knjigu o Guglu, kompaniji koji je zaradila više od 12 milijardi funti samo od reklama.

Za razliku od filma o onlajn društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) koji će pratiti sukobe osnivača tog sajta, film o Guglu će istražiti moto svojih pokretača koji glasi „Možeš da se obogatiš a da ne nanosiš zlo“.

Povezana vest:  Nagrade za Leona Lučeva i tri srpska projekta na Sarajevskom filmskom festivalu

Film će biti priča „o dvojici mladića koji su osnovali kompaniju koja je promenila svet, i o tome kako je svet promenio njih“, rekao je producent Majkl London (Michael).

„U središtu filma je njihov divan moto – ne budite zli“, dodao je London. „Namera filma je da Sergeja i Larija prikaže u pozitivnom svetlu i nadam se da će film biti jednako zanimljiv kao što je i kompanija koju su oni osnovali.“

Povezana vest:  Biser 18. KIDS FEST-a – radionice u mts Dvorani