Zena_sa _slomljenim_nosemZavršen 45. festival glumačkih ostvarenja
Uručenjem nagrada najuspešnijim glumcima, u Nišu je sinoć završen 45. festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.
Najveće priznanje 45. festivala glumačkih ostvarenja u Nišu – Gran pri „Naisa“ dodeljeno je glumcu Nebojši Glogovcu za ulogu Gavrila u filmu „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića.
„Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu pripala je Branki Katić za ulogu Biljane u istom Koljevićevom filmu, a „Car Konstantin“, priznanje za najbolju mušku ulogu, dodeljen je Predragu Mikiju Manojloviću za ulogu Azema u filmu „Besa“ Srđana Karanovića i za ulogu Nikole u filmu „Neka ostane među nama“ Rajka Grlića.
Glogovac je zahvalio na nagradi i niškoj publici za „ljubav kojom obasipa glumce svake godine“, a festival je, uz vatromet, zvanično zatvorila umetnički direktor glumica Gorica Popović.
Uručene su i povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu, nagrade najboljim epizodistima i najboljem debitantu, kao i tri nagrade stranim glumcima za ostvarenja u domaćem filmu.
Žiri koji je ove godine radio u sastavu Ljiljana Dragutinović, Paulina Manov i Goran Šušljik, sve odluke je doneo jednoglasno.
Posle svečanog zatvranja, niškoj publici je prikazan gostujući film „Svet je veliki i spasenje je iza ugla“ u režiji Stefana Komandareva.
Povezana vest:  Skorseze: Volim 3D filmove