sumrak_1Vampiri su za dve godine zaradili oko 7 milijardi dolara

 

Ako želite da budete popularni i da uz to dobro zaradite, budite vampiri! Barem tako kažu američki mediji, jer se napravljana računica po kojoj su filmske i serijske krvopije, kaoi one iz knjiga i pesmama samo u poslednje dve godine zaradile neverovatnih sedam milijardi dolara!

Ne verujete u te priče? Pa ubedićemo vas uz nekoliko sledećih stavki. Sva tri nastavka Sumrak sage dosad su zaradila dve milijarde dolara. Vampirska parodija, Vampires Suck, samo je u prvoj nedelji prikazivanja zaradila 20 miliona dolara.
Serije True blood i The Vampire Diaries pravi su hit i po zaradi su iznad nekad najgledanije serije Sopranovih. True blood je zaradio između 50 i 75 miliona dolara, a Vampirski dnevnici od 100 do 125 miliona dolara plus 200 miliona od prodaje DVD-a.
Što se tiče knjiga, Anne Rice je još 1976. godine započela da piše o vampirima, ali u to vreme nije bilo toliko pisaca koji se bave tom tematikom. Stephenie Meyer je podigla njihovu popularnost, a iza nje je već kolona autora koji pišu o krvopijama i zarađuju više nego odlično. Cela izdavačka industrija o vampirima u poslednje je dve godine vredela 1,6 milijardi dolara!
Soundtrack Sumraka postao je hit i pre nego se našao u prodaji, a otada je prodano vrtoglavih 50 miliona kopija sa zaradom oko 50 miliona dolara.
Na kostimima i svemu vezanom uz likove iz Sumraka zarađena je praa sitnica – oko 500 miliona dolara, a veruje se da je slična zarada i od stvarčica s logom iz serije True Blood.
Na kraju, kada se sabere svaki vampir i ono što on donosi, došlo se do cifre od sedam milijardi dolara. Da li sada verujete?

Povezana vest:  Dodatna projekcija filma „Planeta majmuna: Početak“ 3. avgusta u Domu sindikata