oskar_statue_1Dobitnici Oskara žive tri godine duže od nominovanih

 

Najnovije istraživanje iznenadilo je deo glumačkog sveta koji je zastao stepenicu pre prijema najveće filmske nagrade. Naime New York Times donosi istraživanje dr. Donalda A. Redelmeiera koje je iznenadilo glumački svet. Redelmeier je izneo podatke da svi dobitnici Oskara žive duže od onih koji su za ovu nagradu bili samo nominovani. Istraživanje je doktor započeo pre deset godina, kad je gledao nagradu Akademije i primetio razliku u živosti i veselju glumaca.

Povezana vest:  Pogledaj film tokom vikenda i osvoji dres LeBrona Džejmsa

Pažljivim posmatranjem shvatio je da glumci koji osvoje prestižnu nagradu žive tri godine duže nego oni koji su bili na listi kandidata. Ti rezultati otvaraju nova pitanja, na primer, ono da li je Meril Strip (Meryl Streep) besmrtna.

Dr. Redelmeier je također izračunao da je fatalnih nesreća za čak 41 posto više u nedelju kad se igra Super Bowl, a tvrdi da 25 posto ljudi umire u nesrećama na dan izbora u Americi. Isti doktor 1997. godine objavio je rad u prestižnim medicinskim medijima kada je pričanje na mobilni telefon izdvojio kao opasnije po vožnju od alkohola.

Povezana vest:  TERMINATOR 5, Tom Hardi kao Džon Konor?