ljubisa_samardzicSamardžić snimao seriju u Dubrovniku

 

Režiser Ljubiša Samardžić početkom septembra snimao je u Dubrovniku seriju „Miris kiše na Balkanu“ koju bi Radio-televizija Srbije (RTS) trebalo da počne premijerno prikazivati od kraja godine.

RTS je danas saopštio da je Samardžić na dubrovačkim lokacijama Stradun, Trsteno, Vrt palmi hotela „Ekscelsior“ i uvala Kolorina, snimao seriju koja se radi po romanu Gordane Kuić o sudbini jedne jevrejske porodice iz Sarajeva u prvoj polovini 20. veka.

Povezana vest:  Svečano otvoren bioskop Cineplexx Niš

Urednik serije Marko Novaković je rekao da „scene koje su snimane na setu u Dubrovniku izgledaju zaista sjajno i monumentalno“.

Samardžić je seriju, kao koprodukciju svoje kuće „Sinema dizajn“ (Cinema Design) i RTS-a, počeo da snima pre deset nedelja u Beogradu, a glavne uloge igraju Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Mirka Vasiljević, Kalina Kovačević, Marija Vicković, Milan Vasić, Siniša Ubović i drugi.

Povezana vest:  Stiv Mekvin: Holivud izbegava temu ropstva

-Seriju su već otkupili Radio-televizija Republike Srpske, NTV Sofija, televizija Bosne i Hercegovine (BHTV), a očekujemo i odgovor Hrvatske-radio televizije, mada sam svestan da je vreme ulaska u program ove cenjene nacionalne televizije još ‘sveže’ – rekao je Samardžić.