srpski_film_plakatSrpski film u srpskim bioskopima od 23. septembra

 

Horor drama Srđana Spasojevića „Srpski film“, sa Srđanom Todorovićem i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, ući će u beogradske bioskope 23. septembra, rekao je danas roducent filma Nikola Pantelić.

„Srpski film“ će se, prema njegovim rečima, prikazivati u kasnijim večernjim terminima u sinepleksima „Takvud“, „Ster sinemas“ u Delta sitiju, „Kolosej“ i „Roda“, a samostalno će ga distribuirati firma „Kontrafilm“, koja ga je i producirala.

Povezana vest:  Visoki dometi sa mikro-budžetima - Srpski takmičarski program na Beldoksu 2015

Spasojevićevo ostvarenje je zbog scena ekstremnog nasilja izazvalo kontroverze u domaćoj i svetskoj javnosti, a u Srbiji nije našlo bioskopskog distributera.

S druge strane, film je osvojio nagradu publike za najbolji film na festivalu Fantazija u Montrealu, kao i glavnu nagradu festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, a u magazinima poput „Varajetija“, „Vol strit džornala“, „Empajera“ i „Gardijana“ ubrajan je među najznačajnije i najhrabrije filmove godine.

Povezana vest:  Kejt Hadson očekuje drugo dete

„Srpski film“ će u bioskopima u Velikoj Britaniji distribuirati firma „Revolver“ a u SAD „Ivinsibl“ (Invincible), navodi se u saopštenju „Kontrafilma“.

Pored Srđana Todorovića i Sergeja Trifunovića, u filmu igraju Jelena Gavrilović, Katarina Žutić, Slobodan Beštić i Ana Sakić, a muziku je komponovao Skaj Vikler.