Jared_HarrisDžared Haris kao Morijarti u filmu Šerlok Holms 2

 

Glumac Džared Haris (Jared Harris) igraće profesora Morijartija (Moriarty) u filmu „Šerlok Holms 2“, koji će u bioskope stići u decembru iduće godine, objavio je danas Holivud riporter (Hollywood Reporter).

Džared Haris trenutno igra u seriji „Ljudi sa Menhetna“ u kojoj tumači Lejna Prajsa (Lane Pryce). Imao je epizodne uloge i u filmovima „Neobični slučaj Bendžamina Batona“ i „Pritajeno zlo: Apokalipsa“.

Povezana vest:  Stigao prvi trejler X-men: Apokalipsa!

„Šerlok Holms 2“, u režiji Gaja Ričija (Guy Ritchie), biće nastavak njegovog filma iz 2009. Naslovnu ulogu ponovo će tumačiti Robert Dauni Mlađi (Downey) a Džud Lo (Jude Law) njegovog pomoćnika doktora Votsona (Watson). Studio Vorner (Warner) je za ulogu Morijartija, glavnog negativca opisanog u romanima Artura Konana Dojla (Arthur Conan Doyle), prvo imao u vidu Breda Pita (Brad Pitt), Danijela Deja Luisa (Daniel Day Lewis) i Šona Pena (Sean Penn).

Povezana vest:  Danijel Radklif peva na dodeli nagrada Toni

Glumačka ekipa „Šerloka Holmsa 2“ sada je kompletirana: u utorak je objavljeno da će Holmsovog brata Majkrofa (Mycroft) igrati Stiven Fraj (Stepehen Fry), a nekoliko sedmica pre toga saopšteno je da će švedska glumica Nomi Rapas (Noomi Rapace), zvezda filmske trilogije „Milenijum“, tumačiti glavnu žensku ulogu.