going_the_distance_2Šta nam donosi film „Ljubav na daljinu“?

Dru Barimur glumi Erin, čiji iskreni ali pomalo i izopačeni smisao za humor od samog početka šarmira Gereta (Džastin Long). Previše piva i trivijalni ritam bara dovode do doručka sledećeg jutra. Iskre koje varniče između njih uvode ih u letnju avanturu, ali ni jedno ni drugo ne veruju da to može da traje, jer Erin mora da se vrati u San Francisko, a Geret ostaje u Njujorku. Ali, kada šestonedeljno ludiranje počne da dobija na značaju, nisu sigurni da li žele to da prekinu.. Uprkos svemu ,ovaj par je pronašao nešto što se samo može nazvati jednom rečju – ljubav.

DRU BARIMUR (Erin) je miljenica filmske publike već skoro tri decenije. Uspešna je i iza kamere, kao producent u svojoj producentskoj kući Flower Films, koja je proizvela hitove kao što su “Ti ga prosto ne zanimaš”, “Never Been Kissed” i “50 First Dates”, kao i akcionih filmova “Čarlijevi anđeli” i njegov nastavak. Pored toga što je producirala filmove o Čarlijevim anđelima, Barimurova se pridružila Kameron Dijaz i Lusi Lu ispred kamere.

DŽASTIN LONG (Geret) je postao jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu. Godine 2009. Long se pojavio u raznovrsnim filmovima, među kojima su: adaptacija popularne knjige “Ti ga prosto ne zanimaš”,“Zak i Miri snimaju pornić”, “Funny People”. Igrao je u četvrtom delu serijala “Umri muški” uz Brusa Vilisa, i pozajmio glas Alvinu u hit filmovima “Alvin i veverice”.

Nanrt Berštajn je priznati reditelj i producent, pre svega poznata po svom radu na nagrađivanim dokumentarcima. Godine 2000. Berštajnova je nominovana za Oskara i nekoliko drugih nagrada za svoj film “On the Ropes”. Pored dokumentarnih filmova, Berštajnova režira i reklame, uključujući kampanje za Nike i Sprint. “Ljubav na daljinu” je njen prvi igrani film.

Povezana vest:  The Twilight Saga: Breaking Dawn na vrhu box-officea

 

going_the_distance_1O PRODUKCIJI:

Otkačena i romantična komedija sa puno srca i strasti, “Ljubav na daljinu” priča o tome šta se može desiti kada jedan neobavezni izlazak sa pivom i pilećim krilcima slučajno postane nešto više.

Kada se Erin i Geret smuvaju, njihove namere su da provedu nekoliko zabavnih i neobaveznih nedelja pre nego što se ona vrati u San Francisko, a on ostane u Nujorku. Ali, dok se Erin sprema da se ukrca na avion kući, oboje shvataju da su razvili dublja osećanja, i ne žele da se završi, šta god bilo to što je nastalo među njima. Odlučuju da probaju “ljubav na daljinu”.

U filmu glume Dru Barimur i Džastin Long kao razdvojeni par čiji se ljubavni razgovori odvijaju preko telefona. Barimurova otkriva: “Dopala mi se ova priča zato što je imala puno humora i seksi je, ali i iznenađujuće emotivna. Nisam mogla da prestanem da razmišljam o ovim likovima i njihovim problemima. Mene zanima bilo koja priča koja se bavi složenostima odnosa na vrlo komičan i savremen način.”

Povezana vest:  Dženifer Lav Hjuit u novoj seriji

“Čitao sam puno romantičnih komedija,” seća se Long, “i ova se zaista izdvojila zbog svoje sirovosti, realističnosti i duhovitosti. Nije bilo nimalo uzdržavanja.”

“Pošto dolazim iz sveta dokumentaraca, gde snimam realan život, želela sam da režiram film koji bi izgledao što je realnije moguće—ljudi psuju, i govore ono što im je na umu,” kaže rediteljka Nanet Berstajn. “Bila je to toliko sveža priča i prirodna premisa. Zaista mi se dopao materijal i osetila sam da se može dopasti i mnogima drugima.”

Scenario je delo debitanta na polju igranog filma, Džefa LaTulipa, koji nije morao mnogo da traži inspiraciju. Pisac nije imao problema da pomeri granice u pisanju i dijalozima. Pored svoje romanse, Geret ima i odnos sa još dve važne osobe u svom životu, najboljim prijateljima Boksom i Denom, koje glume Džejson Sudeikis i Čarli Dej. LaTulip je stavio ove likove u nekoliko neočekivanih, mada sasvim realnih situacija.

Hemija pred kamerama, po mnogima, nigde nije važna koliko kod romantičnih komedija, ali je za uspeh na polju komedije bila važna hemija među svim članovima ekipe, naročito pošto je Berštajnova planirala da ohrabruje improvizaciju na setu.

“Htela sam da sve bude opuštenije i realnije, i zato sam znala da ćemo morati da nađemo glumce koji nisu samo neverovatno talentovani, već i zaista duhoviti,” kaže rediteljka.

Povezana vest:  FAF: Dodeljene nagrade kritike i UFUS-a

“Erin je vrlo snažna devojka; može da ide po barovima, pobeđuje na automatima i visi sa momcima,” kaže Barimurova. “Ali je vezu stavila ispred svojih snova ranije i to joj se nije dopalo, tako da to ne želi da uradi ponovo. Zaista mi se dopalo da glumim nekoga oštrog jezika i iskrenog.”

“Geret je zapao u kolotečinu, profesionalno i lično,” kaže Long. “On je sitan šraf koji pokušava da uspe u industriji koja se, po njegovom mišljenju, prodala. Upravo ga je ostavila devojka sa kojom se viđao nekoliko meseci, zbog toga što, ponovo, nije mogao da pređe na sledeći korak. Onda upoznaje tu ludu, muškastu, pomalo grubu devojku, koja je simpatična i zasmejava ga, i on je vrlo zainteresovan i, šta sledi, sledi: oni se smuvaju.”

Kroz čitav film, Erin i Geret imaju podršku i skepticizam prijatelja, odnosno, u Erininom slučaju, porodice. Kristina Eplgejt glumi Korin, Erininu preterano zaštitnički raspoloženu sestru koja nije baš srećna zbog romantičnih izbora svoje sestrice, kako u prošloti, tako i u sadašnjosti.

Producent Adam Šenkmen kaže, “Mislim da će publika videti sebe ili svoje prijatelje, rođake, poznanike u ovim likovima. Ovo je emotivna, iskrena, a ako mene pitate, i izuzetno duhovita priča.”