mira_furlan_svetozar_cvetkovic_05Stefan Arsenijević završio snimanje filma u Istanbulu

 

Ovih dana u Istanbulu je završeno snimanje kratkog igranog filma pod radnim naslovom „Mirko“, u režiji Stefana Arsenijevića, a u sklopu celovečernjeg omnibus projekta „Istanbul: ne zaboravi me“. Glavne uloge poverene su Miri Furlan i Svetozaru Cvetkoviću. Film prati bračni par na odmoru u Istanbulu. Kada se glavna junakinja slučajno izgubi u uličicama punim ljudi, neočekivano ugleda svog sina koji je poginuo pre više godina.

Povezana vest:  Odijarov Prorok dobio devet Cezara

Omnibus „Istanbul: ne zaboravi me“ nastaje u okviru projekta Istanbul – evropska prestonica kulture 2010. i okuplja šest afirmisanih reditelja koji će snimiti svoje priče inspirisane gradom na Bosforu. Pored Arsenijevića, u omnibusu su dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad („Raj sada“), kanski laureat Aida Begić („Snijeg“),  Erik Nazarian („Plavi čas“), dobitnik Roterdamskog Zlatnog tigra Omar Šargavi („Idi u miru, Džamal“) i Sterios Niziris („O kuvarima i bogovima“).

Povezana vest:  TARAMOUNT FILM I KOMBANK ARENA VAS VODE U ČAROBNI DIZNIJEV SVET!

Umetnički direktor i inicijator projekta je turski reditelj Husein Karabej, poznat po višestruko nagradjivanom filmu „Moj Marlon i Brando“, dok je dramaturški savetnik čuveni pisac i dugogodišnji Angelopulosov scenarista, Petros Markaris.

Planirano je da snimanje svih priča bude završeno do novembra, a premijera se očekuje 2011.