6 Kids fest posterOtvaranje 6. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA uz „Beogradski glas“

 

 

Svetskom  premijerom  nemačkog animiranog filma „Sendmen i izgubljeni pesak snova“ u ponedeljak 18. oktobra u Dvorani doma sindikata, u 12 časova, biće otvoren Dečiji filmski festival KIDS FEST.

 

Na svečanom otvaranju ovogodišnjeg, šestog po redu  KIDS FESTA, u Dvorani doma sindikata nastupiće mladi talenti iz škole pevanja  Aleksandre Kovač, „Beogradski glas“, kao i škola plesa „Students of Rhythm“. Ovom prilikom publici će se obratiti i ambasadorka KIDS FESTA, glumica Vanja Milačić.

Povezana vest:  Adamu Sendleru rekordnih 11 nominacija za "Zlatnu malinu"

 

Program KIDS FESTA tradicionalno vode polaznici škole za talente „UMS“.

 

Ovogodišnji Dečiji filmski festival, osim što radionicom u organizaciji Svratišta za decu ulice obeležava 18. oktobar kao dan borbe protiv trgovine ljudima, svojim pratećim programom podržava još jednu važnu inicijativu. U ponedeljak 18. oktobra, u 19 časova, u Galeriji SKC biće otvorena izložba fotografija „Muzej detinjstva“ autora Vladimira Perića, umetnika koji od 2006. godine radi na projektu čuvanja male istorije i osnivanja Muzeja detinjstva u Beogradu.

Povezana vest:  Nina Dobrev u vezi s bubnjarom Musea!

 

Izložba „Muzej detinjstva“ trajaće do 31. oktobra. Tokom ovog perioda, Muzej detinjstva u osnivanju će u prostorijama galerije primati na dar stare igračke, fotografije sa motivom dece i staru ambalažu od slatkiša.

 

Dečiji filmski festival KIDS FEST, koji se već šestu godinu sa uspehom održava u Beogradu i gradovima širom Srbije, ove godine se u glavnom gradu održava u periodu od 18. do 24. oktobra u Dvorani doma sindikata, multipleksu „Kolosej“ i bioskopu „Roda Cineplex“.

Povezana vest:  15. Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE od 15. do 20. septembra

 

Kao i prethodnih godina, nezaobilazni deo KIDS FESTA u Beogradu biće i brojne radionice koje se održavaju u holu Dvorane doma sindikata.

 

Sve informacije o programu i radionicama mogu se naći na sajtu www.kids-fest.com.