„Šerlok Holms“ dobija nastavak, ali pod odrđenim uslovima 

sherlock holmes 1Film britanskog režisera Gaja Ričija (Guy Ritchie) „Šerlok Holms“ trebalo bi uskoro da dobije svoj nastavak, tačnije dobiće ga samo ukoliko scenarista i režiser ispoštuju određene zahteve koji se tiču glavnog junaka.
Andrea Planket (Andrea Plunket), vlasnica prava na dela Artura Konana Dojla (Arthur Conan Doyle), tvorca legendarnog detektiva kojeg u filmu Gaja Ričija igra Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr.), izrazila je nezadovoljstvo povodom spekulacija da će Holms i njegov verni pratilac doktor Votson u nastavku filma otkriti da su homoseksualci.
Planketova je izrazila želju da likovi u nastavku budu portretisani „kako bi trebalo“, a ne kao ljubavnici što je Robert Dauni najavio da će se dogoditi u nastavku.
-Nadam se da je to samo Daunijev smisao za humor – rekla je Andrea Planket u intervjuu jednom američkom filmskom magazinu i dodala – Ukoliko bi režiser dozvolio nešto tako drastično, bila bih primorana da povučem dozvolu za snimanje drugih filmova o Šerloku Holmsu u budućnosti. Jedini razlog zbog kojeg bih to uradila nije homofobija kao što će neki pomisliti, već pogrešno prikazivanje događaja i odstupanje od priče.
Film „Šerlok Holms“ u domaćim bioskopima će početi da se prikazuje 7. januara.

Povezana vest:  Polanskom sedam nominacija za Evropske filmske nagrade