keira_knightleyVečeras otvaranje 54. Filmskog festivala u Londonu

 

Mlade britanske zvezde Kira Najtli i Keri Maligan prošetaće se večeras crvenim tepihom povodom evropske premijere filma „Never Let Me Go“, kojim će biti otvoren 54. Londonski filmski festival.

Na ovogodišnjoj smotri, koja će trajati do 28. oktobra, biće prikazano blizu 200 dugometražnih i više od 100 kratkih filmova iz 67 zemalja, a zatvoriće je ostvarenje britanskog reditelja i oskarovca Denija Bojla „127 Hours“, preneo je Rojters.

Povezana vest:  U susret premijeri filma "Tri musketara" žurka u klubu Stefan Braun!

Drama „Never Let Me Go“ (Nikad me ne ostavljaj) je adaptacija istoimenog romana britanskog pisca japanskog porekla Kazua Išugura. To je je zastrašujuća i dirljiva priča o prijateljstvu i ljubavi troje mladih za vreme školovanja u internatu.

Film u režiji Marka Romaneka se već prikazuje u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je za mesec dana zaradio svega 1,2 miliona dolara, što je samo delić od 15 miliona dolara koliko je potrošeno za njegovo snimanje.

Povezana vest:  Kejt Blanšet otvara Filmski festival u Sidneju

U filmu pored Kire Najtli i Keri Maligan igraju i Endriju Garfild, novo lice Spajdermena, i Šarlota Rempling.

Na Londonskom filmskom festivalu, koji je nešto nižeg ranga od prestižnih festivala kakvi su oni u Kanu, Torontu i Veneciji, biće održano 11 svetskih premijera, mahom niskobudžetnih ostvarenja.

Gledaoci će u Londonu imati priliku da vide nekoliko filmova koji su već dobili visoke ocene kritike, poput baletske drame „Crni labud“ sa Natali Portman i „Kraljev govor“ sa Kolinom Firtom.

Povezana vest:  Premijera filma “Vanzemaljci u komšiluku” 15. avgusta u bioskopima Cineplexx