6 Kids fest posterProgram 6. KIDS FEST: Magično putovanje u svet filma!

 

 

 

 

Sendmen i izgubljeni pesak snova – animirani film, Nemačka, SINHRONIZOVAN

Svetska premijera!

Jednog dana, zli Habumar, vođa noćnih mora, uragan vrelog vazduha, ukrao je pesak snova. Dečak Miko i Sendmenova družina poći će da ga vrate. „Sendmen i izgubljeni pesak snova“ zasnovan je na kultnoj nemačkoj televizijskoj seriji uz koju generacije u Nemačkoj odrastaju već 50 godina.

 

 

Magicno_putovanje_u_Afriku_2Magično putovanje u Afriku 3D – igrani film, Španija, SINHRONIZOVAN

 

Hana, desetogodišnja devojčica iz Barselone  polazi na magično putovanje krilatim konjem u Afriku.

„Magično putovanje u Afriku 3D“ kombinuje igrani film i 3D kompjutersku animaciju. Ovaj film je duhovno putovanje za odrasle, i magično putovanje za decu, puno misterije, avanture i otkrića.

 

Hrabra družina i kod Marka Pola – animirani film, Italija, SINHRONIZOVAN

Zla vrana, Veštica, ima užasan plan: da prekrije celu venecijansku lagunu asfaltom i učini grad običnim i nalik na bilo koji drugi. Da li će šest drugara uspeti da je spreče u tome tako što će pronaći tajni kod Marka Pola?

 

Mumini i potera za kometom 3D -animirani film, Finska, SINHRONIZOVAN

Jednog dana Mumintrol je primetio da se nešto čudno dešava u Dolini Mumina – sve je posivelo! Svirepa kometa je na putu ka Zemlji. Hoće li Mumintrol i njegovi prijatelji uspeti da upozore svoje prijatelje, porodicu i komšije na vreme? „Mumini i kometa“ je prvi stereoskopski 3D film snimljen u Skandinaviji.

Povezana vest:  Džef Bridžis u humanitarnoj akciji

 

Sani_i_slon_3Sani i slon – igrani film, Francuska

Sani žarko želi da postane vodič slonova. Međutim, to mogu da postanu samo ljudi iz plemena Karen. Kako će se Sani izboriti da ostvari svoj san? Radnja filma „Sani i slon“ dešava se u netaknutim šumama severnog Tajlanda, kao i na krcatim ulicama Bankoka.

 

Jona jona pingvin – animirani film, Japan, SINHRONIZOVAN

Koko bi stalno nosi svoj kaput koji joj je sašio tata, i u kom podseća na pingvina. Lutajuću ulicama jedno veče, ova usamljena devojčica stići će do magične zemlje u kojoj žive goblini. Oni veruju da će se jednog dana pojaviti pingvin i spasiti ih od zlog Buka-Bua koji želi da uništi njihov grad. „Jona jona pingvin“ je delo jednog od najpoznatijih japanskih reditelja anima poznatog pod pseudonimom Rintaro.

 

Stvaranje_4Stvaranje sveta – dokumentarni film, Francuska, SINHRONIZOVAN

Povezana vest:  Zaljubite se uz "Bez obaveza", film od 10. februara u bioskopima

Kako je nastao život? Dokumentarni film „Stvaranje sveta“ nastavlja priču o životu na planeti koju su autori započeli desetak godina ranije poznatim filmom „Mikrokosmos“.  „Stvaranje sveta“ je nastajalo 6 godina na lokacijama širom planete, između ostalog na opčinjavajućim, neobičnim mestima kakva su Galapagos, Madagaskar i Island.

 

Eleonorina tajna – animirani film, Francuska, SINHRONIZOVAN

Dečak polazi u avanturu da oslobodi svoje prijatelje, likove iz bajki, i da pri tome nauči da čita stari zapis kojim će sve likove sačuvati u životu za buduću decu na svetu. Ova raskošna animacija priča o radosti čitanja i o sećanju na drage osobe.

Morska priča – dokumentarno-igrani film, Meksiko

Pre nego što petogodišnji Nejtan otputuje za Italiju, njegov otac ga vodi na koralni greben Činčoro na meksičkim Karibima, drugi koralni greben po veličini na svetu. Nejtan će tokom leta učiti kako da pliva, roni, lovi ribu, i kako da živi sa morem koje je hranilo njegove pretke. „Morska priča“ je pobednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Roterdamu.

Svet okeana3D – dokumentarni film, Velika Britanija, SINHRONIZOVAN

„Svet okeana 3D” prati putovanje jedne kornjače kroz zanimljivi podvodni svet u potrazi za pogodnim mestom za polaganje jaja. Zahvaljujući 3D tehnici, gledaoci imaju doživljaj da zaranjaju u svet nepoznatog plavetnila okeana koji je imalo prilike da vidi manje od 1% svetske populacije.

Povezana vest:  Prvi snimci Eštona Kučera kao Stiva Džobsa

Pingvin Džasper i putovanje na kraj sveta – animirani film, Japan, SINHRONIZOVAN

Pingvin Džasper sa Južnog pola i njegovi prijatelji upustiće se u misiju spašavanja jaja retke ptice. Kada se vrati kući, Džasper će pobednički moći da kaže roditeljima da svet iza ledenih bregova postoji, i da je čaroban.

Magična vrteška – animirani film, Velika Britanija, SINHRONIZOVAN

Trbušasti pas Dugal, veliki ljubitelj slatkiša, i njegovi prijatelji, moraju da pronađu tri dijamanta čija udružena snaga može da pobedi zlog genija Zibada. „Magična vrteška“, kompjuterski animirana, veselo obojena i duhovita priča, nastala je prema kultnoj francuskoj televizijskoj seriji za decu.

Tvigson – igrani film, Norveška

Usamljeni dečak pronalazi neobičnog druga – grančicu po imenu Tvigson. Njih dvojica upadaju u brojne avanture, i svim snagama trude da pomognu Mališinom ocu da pokrene posao. “Tvigson” je norveški bioskopski hit. Zasnovan je na popularnim dečjim romanima autorke En Vestli koju zovu norveškom Astrid Lindgren (autorka romana o Pipi Dugoj Čarapi).