Emir_KusturicaFestival Kustendorf od 5. do 12. januara

 

Četvrti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održati od 5. do 12. januara 2011. godine u Drvengradu na Mokroj Gori, u organizaciji „Rasta Film International” i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, saopštila je pres služba festivala.

Kao i prethodnih godina, Kustendorf je posvećen, kako velikanima savremenog autorskog filma, tako i budućim filmskim stvaraocima. U okviru takmičarskog programa festivala biće prikazani filmovi studenata filmskih škola iz celog sveta, a međunarodni žiri će najboljim filmovima dodeliti nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje.

Povezana vest:  Nominacije za nagrade Udruženja scenografa

Program Retrospektiva velikana biće posvećen proslavljenom iranskom režiseru Abasu Kjarostamiju, koji će, kao gost Festivala, održati nekoliko radionica. Program Savremene tendencije predstaviće neke od najboljih filmova prošlogodišnje produkcije i njihove autore, a program Evergrin podsetiće nas na neke od najvažnijih filmskih ostvarenja.

Svake večeri, nakon projekcija i radionica, u okviru muzičkog programa, održavaće se koncerti brojnih muzičkih grupa, najavila je pres služba.

Povezana vest:  Putin uručio ruski pasoš glumcu Stivenu Sigalu