paranormal_activity_2_poster„Paranormal Activity 2“ prvi sa zarađenih 41,5 miliona dolara

 

Horor film „Paranormal Activity 2“ u svom je debiju ostvario prvo mesto na američkom box-officu zaradivši u prvoj nedelji prikazivanja 41,5 miliona dolara, javio je AP.

Ovaj nastavak „Paramount Picturesa“ prošlogodišnjeg niskobudžetnog filma ostvario je zapažen uspeh pred Noć vještica, 31. oktobra. U petak, prvog dana prikazivanja, su ostvarili pola uspeha, čak 20,1 miliona dolara, dok je za vikend to palo na 13 miliona u subotu i u nedelju na 8,4 miliona dolara. Prvi deo ovog filma snimljen je za manje za manje od 15.000 dolara. U vreme kad se počeo da prikazuje u SAD, postao je senzacija koja se pretvorila u hit sa zaradom od 100 miliona dolara. Prvi film je došao niotkud, a u kampanji vezanoj za njegov nastavak „Paramount“ je pokušao da uspostavi misteriju oko filma.

Povezana vest:  OSAM STVARI KOJE NISTE ZNALI O TOMU HOLANDU

-Izazov je bio da ne napravimo grešku kao kod nekih drugih filmova iz prošlosti, te da ga tretiramo kao svoj poseban proizvod – rekao je Don Harris, izvršni potpredsednik „Paramounta“ za distribuciju.

„Paramount“ je zauzeo i drugo mesto na ovonedeljnom box-officu, sa komedijom „Jackass 3D“, koja je bila na prvom mestu prethodnog vikenda. „Jackass 3D“ zaradio je ove sedmice 21,6 miliona dolara, što predstavlja pad od 50 miliona dolara u odnosu na prošlu sedmicu kad je počeo da se prikazuje.

Povezana vest:  Svečano otvoren 15. Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE

Akciona komedija „Summit Entertainmenta“, film „Red“, skliznuo je na treće mesto, budući da je prošlog vikenda bio na drugom mestu. Ove sedmice je zaradio 15 miliona, a za 10 dana prikazivanja ukupno 43,5 miliona dolara.

 

Prvih deset:

 

1. „Paranormal Activity 2“, 41,5 miliona dolara

2. „Jackass 3D“, 21,6

3. „Red“, 15

Povezana vest:  Andželika Hjuston dobila zvezdu na Bulevaru slavnih

4. „Hereafter“, 12

5. „The Social Network“, 7,3

6. „Secretariat“, 6,9

7. „Life as We Know It“, 6,2

8. „Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole“, 3,2

9. „The Town“, 2,7

10. „Easy A“, 1,8 miliona dolara.