Tilva Ros-Moskva Film „Tilva Roš „je pobedio na filmskom festivalu „2-in-1“ u Moskvi!

 

Domaći film „Tilva Roš“ je pobedio na filmskom festivalu „2-in-1“ u Moskvi. Film reditelja Nikole Ležaića je osvojio Grand Prix Festivala i nagradu za najbolju filmsku priču.

Nagradu je primio glumac Marko Todorović, koji je odmah nakon festivala u Zagrebu, otputovao u Mosku da predstavlja ekipu filma.

Povezana vest:  Z A U V E K (Z A V E D N O)

Odluku o pobedniku donosio je žiri, u kome su bili poznati švedski reditelj Lukas Modison, britanska glumica Keri Foks i rediteljka Kira Muratova.

Zanimljivo je da je „Tilva Roš“ pobedio u konkurenciji pored filmova kao što su „Fantastic Mr. Fox“ Vesa Andersona, i „Adrien Pal“, mađarskog filma koji je dobio nagradu Fipresci na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

Povezana vest:  "Skyfall" najprofitabilniji film o Džejmsu Bondu

tivila_ros_zagrebPored festivala u Moskvi, film produkcijske kuće Kiselo Dete se predstavio i publici na Zagreb Film Festivalu. Film je imao odlicne reakcije u Zagrebu, sve projekcije su bile prepune i gledaoci su se veoma zabavljali gledajući film. Nakon projekcije ekipi filma gledaoci su izrazili jarku želju da čestitaju članovima ekipe i da im postave neka pitanja.

Povezana vest:  Miloš Biković: Pio sam znanje sa izvora

Film „Tilva Roš“ u naše bioskope dolazi u februaru 2011. godine.