NOC TRONAVečeras Noć Trona u organizaciji Taramount filma

 

U četvrtak, 28. oktobra, u organizaciji Taramount filma, biće organizovan događaj pod nazivom NOĆ TRONA.

U susret premijeri filma „TRON-LEGAT“(TRON LEGACY), predstavićemo vam ekskluzivnih 23 minuta ovog fantastičnog ostvarenja, samo u bioskopima Roda, Takvud i Dvorana Doma Sindikata, sa početkom od 20h.

Film „TRON-LEGAT“ stiže u naše bioskope 23. decembra.

TRON je 3D avantura visoke tehnologije koja je smeštena u digitalni svet ni nalik nečemu što je ikad viđeno na velikom ekranu. Sem Flin (GERET HEDLUND), 27-ogodišnji sin Kevina Flina (DŽEF BRIDŽIS), tehnički je stručnjak koji istražuje nestanak oca i biva uvučen u isti svet opasnih programa i gladijatorskih igrica u kome je njegov otac živeo 25 godina. Zajedno sa Kevinovom odanom prijateljicom (OLIVIJA VAJD), otac i sin će se upustiti u putovanje života i smrti kroz vizuelno-očaravajući sajber svet koji je postao mnogo napredniji i krajnje opasan.

Povezana vest:  Step up All In od sledećeg četvrtka u bioskopima

3D tehnologija u filmu „TRON – LEGAT“ razvijena je posle „Avatara“ i trenutno predstavlja najnapredniju tehnologiju na svetu

Francuski elektro duo, Daft Pank, koji je dobio nagradu Gremi, napravio je muziku za film, i to 24 pesme. Takođe se na kratko pojavljuju u filmu.

 

Zanimljivosti o filmu:

●Džef Bridžis, dobitnik Oskara i Zlatnog globusa, ponovo igra ulogu Kevina Flina, koju je igrao i u prvom delu „Trona“, a Brus Bokslajtner se našao ponovo u ulozi Alena Bredlija

●Scenaristi filma „TRON – LEGAT“ su Edi Kicis i Adam Horovic koji su radili na seriji „Izgubljeni“, tako da film ima bogatu priču i razvijene likove, a glavna tema: sin koji traži svog oca, je nešto s čime se ljudi mogu lako poistovetiti.

Povezana vest:  DODATNA PONOĆNA PROJEKCIJA FILMA HOBIT:BITKA PET ARMIJA U BIOSKOPU CINEPLEXX UŠĆE SHOPPING CENTER

● „TRON – LEGAT“ je prvi 3D film koji integriše potpuno digitalizovanu glavu i telo na već postojećeg glumca kako bi se stvorila mlađa verzija lika koji tumači Džef Bridžis, Kevina Flina.

● „TRON – LEGAT“ je prvi film koji u velikoj meri koristi samo-svetleće kostime

●Džef Bridžis je prvi glumac u istoriji kinematografije koji glumi naspram mlađe verzije sebe

●Francuski elektro duo, Daft Pank, koji je dobio nagradu Gremi, napravio je muziku za film, i to 24 pesme. Takođe se na kratko pojavljuju u filmu.

●Majkl Šin, koji igra napadnog vlasnika noćnog kluba, Kastora, kaže da je inspiraciju našao u mnogim šoumenima, od Me Vest do Zigija Stardasta.

●Svetleća odela su napravljena od elektroluminescentnih lampi koje su napravljene od fleksibilnog polimerskog filma.

Povezana vest:  Mikiju Manojloviću nagrada za najbolju glumu

●I Geret Hedland (Sem Flin) i Olivia Vajld (Kuora) morali su da nauče parkur i borilačke veštine za svoje uloge.

●3D tehnologija u filmu „TRON – LEGAT“ razvijena je posle „Avatara“ i trenutno predstavlja najnapredniju tehnologiju na svetu.

●Film je snimljen u 3D-u, ali da bi publika dobila potpuni doživljaj Rešetke, početne scene u stvarnom svetu snimljene su u 2D-u, a kad Sem uđe u Rešetku prebacuje se u 3D.

●Oružje u filmu „TRON – LEGAT“ uključuje svetlosne diskove i palice. Svetlosni diskovi, koje nose svi programi u Rešetki, čuvaju sve podatke o programu i njegovu esenciju, ali postaju smrtnosno oružje kad se bace i uvek se vraćaju vlasniku. Palice mogu da se pretvore u vozila i specijalizovana oružja u zavisnosti od šifre koja je zaključana u njima i takođe čuvaju ogromnu količinu podataka.