avatar_movieKameron i Fox snimaju nastavke Avatara

 

Filmski studio Fox i režiser Džejms Kameron (James Cameron) objavili su plan o snimanju dva nastavka filma „Avatar“, najvećeg bioskopskog hita svih vremena.

Kameron je obećao fanovima da u nastavcima neće odstupiti od vizuelnog stila i naučno fantastične priče o narodu Navi, koji se bori protiv ljudske rase za svoju slobodu i odbranu prirode na izmišljenom mesecu Pandori.

Povezana vest:  Šta donosi film „Agenti sudbine“

„Avatar 2“ trebalo bi da stigne u bioskope u decembru 2014. godine, a treći film biće prikazan naredne godine.

-Avatar je doživljen kao epsko delo fantazije – svet koji publika može da poseti na različitim medijskim platformama, a ovo je trenutak kada se pokreće sledeća faza tog sveta – saopštio je Kameron.

Kombinacija do tada neviđenih trodimenzionalnih efekata, akcionih scena u holivudskom stilu i avanturističke priče donela je prvom filmu rekordnu zaradu od 2,8 milijardi dolara.

Povezana vest:  Sa Mostre u Beograd - najbolji filmovi Venecijanskog festivala na FEST-u

Film je zaradio osam nominacija za Oscara, a dobio je tri. Takođe je dobio nagradu Zlatni globus za najbolji film godine.

-Nismo imali veći prioritet, niti možemo da osetimo veće zadovoljstvo, nego da omogućimoKameronu da nastavi da širi svoju viziju sveta Avatara – saopštili su predsednici Foxa Jim Gianopulos i Tom Rothman.

Povezana vest:  Kluni u video spotu za pomoć Sudanu

Snimanje nastavka „Avatara“ zakazano je za sledeću godinu.