Posle Avatara – Hirošima?

The_Last_Train_to_HiroshimaJames Cameron otkupio je filmska prava za knjigu „The Last Train to Hiroshima“, dokumentarnu knjigu Charlesa Pellegrina o atomskim bombardovanjima Japana 1945. Knjiga će biti objavljena 19. januara, a objedinjuje izjave mnogih preživelih koji se prisjećaju tog strašnog perioda.. 
Cameron je krajem 2009. u Japanu promovisao „Avatara“ i tom se prilikom susreo s Tsutomom Yamaguchijem, koji je s brojim opekotinama preživeo bombardovanje Hirošime. Yamaguchi se posle toga vratio u svoj rodni Nagasaki na koji je samo tri dana kasnije također bačena atomska bomba. Tako je postao jedina osoba koja je preživela oba atomska napada. O svom iskustvu je govorio i pred Uedinjenim nacijma, zagovarao je nuklearno razoružanje i pisao knjige i pesme. Preminuo je u ponedeljak, 4. Januara ove godine u svojoj 93. godini. Gradonačelnik Nagasakija tom je prikilom izjavio da je Japan izgubio „velikog pripovedača“. Ipak, njegova priča mogla bi da bude ispričana svetskoj publici i to kroz kameru Jamesa Camerona.
Špekuliše se da bi se Cameron sam prihvatio režiserske palice tako da bi možda uskoro mogao da počne da radit na ovom projektu. Nadamo se samo da mu neće trebati 10 godina, koliko je radio na fenomenlanom „Avataru“.

Povezana vest:  Ekskluzivan video snimak sa londonske premijere filma „Seks i grad 2“!