sisanje_plakat_previewFilmu Šišanje dve nagrade na festivalu u Leskovcu

 

Film „Šišanje“ Stevana Filipovića dobio je večeras dve nagrade na na internacionalnom filmskom festivalu „Lajf“ u Leskovcu.

Filipović je proglašen za naboljeg reditelja i dobio je nagradu „Zlatni lešnik“, dok je žiri kritike njegov film proglasio naboljim dugometražnim filmom na festivalu koji se održava treći put zaredom.

Povezana vest:  POGLEDAJTE PRVI TREJLER FILMA "NEMOGUĆA MISIJA - RAZILAŽENJE"

Žiri kritike je dodelio nagradu i reditelju Miši Totu za američko – srpski film „Izbor“, koji je svoju svetsku premijeru imao u Leskovcu. Žiri je dodelio i diplomu slovenačkom režiseru Vinku Modemdorferu za film „Pejzaž br.2“, kao i Želimiru Žilniku za film „Stara škola kapitalizma“.

Na festivalu je prikazano 36 igranih i dokumentranih filmova, a za nagrade se takmičilo sedam igranih filmova.

Povezana vest:  Karte za premijeru filma "Zlogonje" u prodaji

Stručnim žirijem predsedavao je režiser Darko Bajić, koje je večeras pozvao leskovačku omladinu, „koja sedi po kafićima“, da ubuduće u većem broju dođe na festivalske filmske projekcije.

Žirijem kritike je predsedavao Milan D. Špiček.

Festival je otvoren filmom „Izbor“, a zatvoren projekcijom hrvatskog filma „Verujem u anđele“, režisera Nikše Sviličića.

Leskovačkoj publici se tokom proteklih pet dana nije poklonio nijedan od glumaca iz prikazanih filmova, a jedini nagrađeni režiser koji je došao u Leskovac i primio nagradu bio je Miša Tot.

Povezana vest:  26. Sarajevo Film Festival u izmijenjenom formatu