Milorad_Cavic_kzn_11Milorad Čavić na otvaranju GREEN SCREEN FEST-A

 

Milorad Čavić će biti gost na otvaranju Međunarodnog filmskog festivala “Green Screen Fest”, saopštili su danas Centar za unapređenje životne sredine i Biro za društvena istraživanja kao organizatori Festivala. Poznati plivač je pružio podršku Green Screen Fest-u i kroz obraćanje na konferenciji za novinare, gde je istakao “ da je potrebno da svaki Beograđanin krene od sebe i lično doprinese čistijoj i zdravijoj Srbiji” i pozvao građane da posete neke od bogatih sadržaja Festivala.

Green Screen Fest počinje u ponedeljak, 15.11. od 10 časova, aktivnostima u “Green Field” delu Festivala (Art Salon Sava Centra) koji je posvećen edukaciji osnovaca i srednjoškolaca. Svečano otvaranje Festivala je predviđeno za 20 časova, a potom će biti prikazan film “Zaliv” (“The Cove”), dobitnik Oskara za najbolji dokumentarni film u 2009.godini.

Povezana vest:  Hju Džekman i Džejms Mekavoj predstavili voz koji spaja prošlost i budućnost

Karte za dnevne projekcije takmičarskih amaterskih i kratkih filmova ( projekcije u periodu  do 19:30, 15.-17.11. Sala Amfiteatar, Sava Centra) se mogu naručiti slanjem e – mail prijave na adresu: [email protected] koja treba da sadrži sledeće podatke: ime i prezime; e-mail adresu podnosioca prijave; broj mobilnog telefona; dan Festivala za koji se traži karta; Jedna prijava za elektronsku dnevnu kartu važi za 2 osobe

Povezana vest:  Andželina Džoli obišla izbeglice iz Sirije

Za poručivanje karata za večernje projekcije revijalnih filmova (15.11 : “The Cove” (“Zaliv), 16.11: “Flow” (“Tok” ), 17.11: “We feed the world” (“Mi hranimo svet”),  traženi podaci se mogu poslati na [email protected].

Organizatori pozivaju posetioce da ponesu elektronski otpad i odlože ga u označene kontejnere kod Sale Amfiteatar u Sava Centru.

Na međunarodnom festivalu ekološkog filma „Green Screen Fest“ će biti prikazano više od 50 kratkih i amaterskih filmova. Žiri u sastavu: Radoslav Zelenović (predsednik žirija, Jugoslovenska Kinoteka), Igor Toholj, reditelj dokumentarnih filmova i Nataša Đokić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine će dodeliti po dve nagrade u kategoriji amaterski film (I i II nagrada) i kratki film (I i II nagrada), dok će specijalne nagrade dodeliti Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine i muzička televizija MTV (specijalna nagrada za najbolji omladinski film).

Povezana vest:  Radunović: "Oluja" je film i za buduće generacije

U saradnji sa Gete Institutom iz Beograda, tokom sva tri dana trajanja Festivala će biti realizovan deo programa pod nazivom “Klima, kultura, promene”, u okviru koga će biti prikazano 11 kratkih i dugometražnih međunarodnih filmova.