Bor 1Beli beli svet –prvo Srbija pa Beograd

 

Specijalnom projekcijom u Boru, u bioskopu Zvezda, film Olega Novkovića, Beli Beli Svet započeo je svoj put po Srbiji.

 

Posle uspešnih nastupa na Internacionalnim festivalima u Lokarnu, Kotbusu i Pusanu, Beli Beli Svet stigao je pred publiku u Srbiji.

 

Posveta građanima Bora

Beli Beli Svet je u četvrtak (11. novembar) prikazan pred prepunom salom biskopa Zvezda u Boru. Film je prvo prikazan publici ovog grada u kome je i nastao i kojim je inspirisan.

Povezana vest:  Lindsi Lohan u filmu o mafijaškoj porodici Goti

Posle Bora film je sinoć (12. novembar) prikazan u Subotici,  a do kraja mjeseca biće održane projekcije u još nekoliko odabranih gradova u Srbiji, u kojima postoje uslovi za prikazivanje filma. Svoj put, film će završiti premijerom u Beogradu 30. novembra na otvaranju Festivala autorskog filma, u Sava centru.

 

Obrnuta distribucija

Ovo je prvi put da se jedan film prikazuje prvo u Srbiji, pa tek onda u Beogradu. Distributer MegaCom Film i producenti filma iz West End Production smatraju da je publika u Srbiji često zapostavljena i da bez obzira na krizu bisokopa i publika u Srbiji treba da se tretira kao premijerna publika. Producenti i distributer filma nastoje da svako od ovih prikazivanja u Srbiji pretvore u svečani događaj uz pomoć lokalnih medija, glumaca i autora filma koji prisustvuju ovim  specijalnim projekcijama.

Povezana vest:  Prvi Comedy night uz stand up nastup i komediju „Noćne igre“ u Cineplexxu

“Mi  ovo zovemo “obrnuta distribucija”. U današnjem vremenu, u kojem se suočavamo sa fragmentacijom publike, najvažnije je pronaći svoju publiku i graditi neku vrstu dugoročne veze sa njom. Verujemo da je  to jedini način koji će pomoći autorskom filmu da pronađe svoje novo mesto i svoje nove poklonike“ – izjavio je Igor Stanković, direktor MegaCom Filma.

Povezana vest:  Program Zabranjeni glasovi u Dvorani Kulturnog centra 3., 4. i 5. aprila

“Umetnost je važna, ali publika je najvažnija.” – kaže jedan od producenata filma, Milena Trobozić Garfield. ”Nadamo se da će publika u Srbiji prihvatiti Beli Beli Svet sa istim pa i jačim emocijama od publike u svetu, jer postoje slojevi u filmu koji komuniciraju samo sa našom  osećajnošću”.