brad_pitt_megamindBred Pit zainteresovan za priču o čileanskim rudarima

 

Producentska kompanija holivudskog glumca Breda Pita (Brad Pitt) želi da otkupi filmska prava na priču o čileanskim rudarima koji su više od dva meseca bili blokirani u rudniku u pustinji Atakama u Čileu.

Pitova kompanija Plen Bi (Plan B) je, kako navode čileanski mediji, ponudila sumu od više miliona dolara za priču, preneo je danas londonski dnevnik Gardijan (Guardian). Film bi bio posvećen periodu od 69 dana koliko su rudari proveli pod zemljom kao i njihovom napetom spasavanju.

Povezana vest:  Tvorci "Crne Guje" planirali i film smešten u 1960e

Prema rečima Edgarda Rejnoza (Reinoso), pravnog zastupnika 33 rudara, nekoliko njih bi moglo da dobije uloge u Pitovom filmu.

Rejnozo je dodao da je zatrpan ponudama otkako su rudari 13. Oktobra izvučeni iz urušenog rudnika. Postoje izveštaji o rivalskom filmu „The 33 Of San Jose“ koji je režiser Antonio Resio (Antonio Recio) snimio u rudniku nedaleko od onog iz kojeg su rudari spaseni. U njemu igraju 32 čileanska glumca i jedan iz Bolivije.

Povezana vest:  „Linija života” Darka Bajića otvara Beldocs festival

Za taj film navodno su zainteresovani distributeri Velike Britanije I iz drugih zemalja, preneo je prošle sedmice list Holivud reporter (Hollywood Reporter).