Hari Poter i relikvije Smrti_2Sedmi film o Hariju Poteru u Beogradu od 18. novembra

 

Dugo očekivani film „Hari Poter i relikvije smrti“ stiže u beogradske bioskope 18. novembra, najavio je domaći distributer Tuck.

To je prvi deo ekranizacije sedme knjige britanske autorke Džoan Rouling o dečaku čarobnjaku Poteru.

Američki producent „Vorner bros“ odlučio je da od te završne knjige serijala napravi dva filma. Premijera drugog dela, koji će biti urađen u 3D tehnologiji, najavljena je za leto iduće godine.

Povezana vest:  Sto godina od premijere prvog srpskog igranog filma

Glavne uloge – Harija i njegove prijatelje – Rona i Hermionu i dalje igraju Danijel Redklif, Rupet Grint i Ema Votson.

U glumačkom ansamblu su Ralf Fajns, Rupert Grint, Bil Najhi, Tom Felton i drugi, a pojavljuje se i naš poznati glumac Rade Šerbedžija.

Scenario je napisao Stiven Klovs, reditelj je Dejvid Jejts, a i ovaj nastavak čarobnjačkih avantura prate izvanredni vizuelni efekti.

U tom delu Hari i drugari započinju opasnu misiju – da otkriju i unište tajnu Voldemortove besmrtnosti i destrukcije – ‘Horkrukses’. Prepušteni sami sebi, bez pomoći profesora i zaštite Dambldora, oni će morati da se usredsrede jedni na druge više nego ikada, ali se među njima javlja ‘Mračna Sila’, koja preti da ih razdvoji.

Povezana vest:  Božićna priča najgledanija u Britaniji

Tuck je danas najavio i specijalnu projekcija filma „Hari Poter i relikvije Smrti“ 21. novembra u 17 sati u Centru „Sava„. Na projekciji će se pojaviti i poznati srpski teniser Viktor Troicki.

Naš proslavljeni sportista, trenutno 29. na ATP listi i brend ambasador Erste Banke, takmičiće se na štandu „Erste Banke Nintendo Wii tenis“.

Povezana vest:  Pobednik 41. Sofesta film "Ustanička ulica"

Od 15 do 16,30 sati u holu Centra „Sava“, Troicki će odigrati nekoliko gemova sa svakim učesnikom koji „prođe kvalifikacije“. Takmičenje će se odvijati pet minuta po igri, a pobednik je onaj ko ima bolji skor u gemovima, navedeno je u saopštenju.