Nastavak akcionog trilera „Pravednik 2“ (The Equalizer 2) reditelja Antoana Fukua sa oskarovcem Denzelom Vašingtonom u glavnoj ulozi, stiže u domaće bioskope od 9. avgusta.

U prvom delu „Pravednika“ upoznali smo Roberta Mekola (Denzel Vašington), bivšeg pripadnika specijalnih vojnih jedinica koji je lažirao sopstvenu smrt kako bi ostatak života proveo u miru a to mu na kraju nije pošlo za rukom.

Povezana vest:  Marketinški trik ili istina?

U nastavku filma „Pravednik 2″ nastavlja da radi ono što najbolje zna, bori se za pravdu i spašava one kojima je potrebna pomoć. Kada Mekolova prijateljica i bivši operativac (Melisa Leo), strada u organizovanoj zaveri od strane obučenih ubica, Robert Mekol (Denzel Vašington​) obećava​: „Ubili su mi prijatelja. Zato ću ubiti svakog od njih. I jedino razočaranje je to što to mogu učiniti samo jednom“.

Povezana vest:  Novi nastavak sage „Sumraka“ snima se već ove jeseni

Tokom svoje osvetničke misije, Mekol se sreće sa najiskusnijim plaćenim ubicama a možda čak i sebi jednakima. „Pravednika“ putovanje u nastavku vodi širom sveta, posebno u Tursku.

Fukue i Vašington već su sarađivali na prvom delu „Pravednika“, „Danu obuke“ iz 2001. godine, za koji je Vašington osvojio nagradu Oskar za najboljeg glumca i 2016. godine još jednog Oskara u rimejku filma „Sedmorica veličanstvenih“.

Povezana vest:  Pogledajte najnoviji trejler filma “Hotel Transilvanija” (Hotel Transylvania)!

Pedro Paskal, Bil Pulman, Melisa Leo i Ašton Sanders („Mesečina“), pored Vašingtona čine zvezdanu glumačku ekipu u filmu „Pravednik 2“.  Na radost brojnih fanova dobre akcije, „Pravednik 2“ stiže u bioskope od 9. avgusta!