Hari Poter i relikvije Smrti_3„Hari Poter i relikvije Smrti“ i dalje na prvom mestu Box office liste!

 

Prvi deo epskog finala o dečaku čarobnjaku, film “Hari Poter i relikvije Smrti” i dalje je na prvom mestu američke Box office liste.

Proteklog vikenda film je inkasirao $ 50 345 miliona dolara, dok ukupna zarada filma na globalnom nivou  iznosi $ 609 552 miliona dolara.  

Na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država ostvaren je prihod od $ 220 352 miliona dolara što je 36,1% ukupne zarade, a u inostranstvu čak preko $ 389 miliona dolara.

Povezana vest:  Saradnja Austrije i Srbije na festivalu Cinema City

Film “Hari Poter i relikvije Smrti” se takođe nalazi na prvom mestu domaće box office liste.

U međuvremenu, svet čarobnjaštva postao je opasno mesto za sve neprijatelje Mračnog Gospodara. Rat, kojeg su se svi pribojavali je počeo.

Hari, Ron i Hermiona započinju opasnu misiju: da otkriju i unište tajnu Voldemortove besmrtnosti i destrukcije – Horkrukses. Prepušteni sami sebi, bez pomoći i zaštite profesora Dambldora, ova tri prijatelja će morati da se usredsrede jedni na druge više nego ikada. Ali, među njima se javlja Mračna Sila, koja preti da ih razdvoji. Hari i ne zna da je njegova budućnost već određena njegovom prošlošću, onoga trenutka kada je postao „dečak koji je preživeo“. Iako više nije dečak, Hari Poter je sve bliže zadatku za koji se pripremao od prvog dana kada je kročio u Hogvorts: konačna bitka sa Voldemortom.

Povezana vest:  Novinar-"šaljivdžija" napao ponovo, ovoga puta Breda Pita

Film “Hari Poter i relikvije Smrti” se nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru od 18. novembra.