Američki reditelj Stiven Spilberg izabrao je nepoznatu 17-ogodišnjakinju Rejčel Zegler iz Nju Džersija za ulogu Marije u svom rimejku mjuzikla „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story).

Prema medijima on je izabrao Zegler medju više od 30.000 devojaka na audiciji.

Srednjoškolka iz Kliftona objavila je preko Instagrama slike sebe i drugih članova postave i izrazila zahvalnost što je izabrana. Ona kaže da nije mogla da zamisli da će dobiti tu ulogu pošto je pre nekoliko leta igrala Mariju u pozorištu.

 

View this post on Instagram

 

when i played maria on stage a few summers ago, i never could have imagined that i’d be taking on the role again in steven spielberg’s ‘west side story’. i send a huge thank you to everyone who helped make this incredible dream a reality— i never could’ve done it alone. i am so honored to join the legendary @TheRitaMoreno, @ansel, @arianadebose, @davidalvarezofficial, @joshandresrivera and more in telling this impeccably poignant story. as a colombian-american woman growing up in this day and age, strong roles like maria are so important. to be able to bring that role to life— a role that means so much to the hispanic community— is so humbling. i hope you’re all as excited as i am. ♥️✨

A post shared by rachel zegler (@rachelzegler) on

Ansel Egort je izabran za dečka u koga je zaljubljena u adaptaciji Brodvej mjuzikla iz 1957. godine, savremene priče o Romeu i Juliji postavljene medju uličnim bandama Njujorka.

Povezana vest:  Fine Line Film festival 19. i 20. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograd

U filmu iz 1961. godine ulogu Marije igrala je Natali Vud, a Tonija, dečka koga voli Ričard Bejmer. Taj film je osvojio deset Oskara.

Snimanje Spilbergovog remejka treba da počne letos.

PHOTO: @rachelzegler