Film „MARIJA STJUART KRALJICA ŠKOTSKE “ (MARY QUEEN OF SCOTS) istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Mlade kraljice se u isto vreme plaše i dive jedna drugoj. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

Povezana vest:  Novi rediteljski poduhvat Džordža Klunija

Film o možda najkontroverznijim vladarkama ikada, ženama koje su u isto vreme surovo branile svoje pravo na presto, ali i ranjivo žudele za ljubavlju i utehom, režirala je Džozi Rurk i na pravi način oslikala ženstvenost i silinu moći koje su se borile u Elizabeti I i Mariji Stjuart. Mlade i fantastične glumice, Sirša Ronan i Margot Robi na emotivan i zreo način predstavile su dve karakterne ličnosti, kraljice i unele specifičan duh epohe u kojoj su one živele i borile se za prevlast.

Povezana vest:  ROBERT REDFORD I DŽIM DŽARMUŠ NA REPERTOARU BIOSKOPA MOJ OFF

Raskošni kostimi, frizure i dekadentnost života na dvorovima samo će pomoći u stvaranju nezaboravnog utiska dok budete uživali u ovom filmu, a romansirane istorijske činjenice doprineće upoznavanju istorije.

Od četvrtka, 31. januara, film će biti na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx 4D Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Roda, Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Kombank dvorana, Arena (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx Kragujevac Plaza, CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Vilin grad (Niš), Kvart (Kraljevo), Eurocinema (Subotica), A. Lifka (Subotica), Ekran (Sombor), Dom kulture Čačak, Art (Užice), Leskovački kulturni centar, Kulturni centar Jagodina, LM (Šabac), Kulturni centar Gornji Milanovac, Centar za kulturu Valjevo, Centar za kulturu Mladenovac, Cineplexx Priština, Kino ABC (Priština), DokuFest (Prizren), Cineplexx MNE Delta City (Podgorica), Cadmus Cineplex (Budva) i Cinema 213 (Nikšić).

Povezana vest:  Nastrašnija noć u Cineplexx bioskopima