Nakon uspeha safilmom „Gomora“ respektabilni italijanski reditelj Mateo Garone pružio nam je još jedno uzbudljivo ostvarenje, film „Dogman,“ čiji je protagonista filma, Marčelo Fonte proglašen za najboljeg glumca 71. Kanskog festivala. Film je poneo nominaciju za ovogodišnju nagradu BAFTA, u kategoriji za najbolji strani film, a osvojio je nekoliko nagrada Srebrene trake u različitim kategorijama, koju dodeljuje Italijanski nacionalni sindikat filmskih novinara.

Povezana vest:  Soderberg demantuje da se povlači sa filma

Prvo prikazivanje filma za domaćujavnost bićena FEST-u, 24. februara, u Sava centru u 21:30h, poslečega će krenuti u redovnu bioskopsku distribuciju (28. februara).

Film „Dogman“ koji je okarakterisan kao „urbani vestern“ snimljen je premaistinitoj priči o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju. U mračnom Napulju odvija se istinita priča, u kojoj se sučeljavaju pristojnost i nasilje, ljudsko dostojanstvo i organizovani criminal.

Povezana vest:  Majli Sajrus stala u odbranu Demi Mur

Na periferiji između metropole i divljine gde vlada zakon jačeg, zajedno sa ćerkom Alidom živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje kučića. U istom kraju živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da potvrdi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Povezana vest:  3D animirani film ''Paranorman'' u bioskopima od 25. oktobra

Film će se naći u svim bioskopima od 28. februara.