Posle velikog uspeha filmske ekranizacije jedne od najpopularnijih video igrica svih vremena, „Angry Birds Film” dobija svoj očekivani nastavak – „Angry Birds Film 2” koji nam u bioskope stiže u avgustu mesecu. Šta nas očekuje ovog leta pogledajte u prvoj bioskopskoj najavi filma.

Radi se o filmu snimljenom prema jednoj od najpopularnijih video igrica o najsimpatičnijim ljutim pticama na svetu. Prvi film iz 2016-te godine uspešno je preneo tu popularnost na velika platna. Zbog nezapamćene popularnosti video igrice, njegov veliki uspeh u bioskopima bio je potpuno očekivan. „Angry Birds Film” je dobio veliki broj zadovoljnih gledalaca, i onih mlađih ali i onih starijih. Zapravo, za film se od početka znalo da je film za celu porodicu i sve generacije. Od nastavaka filma se ne očekuje ništa manje.

(L to R) The Hatchlings, Red (Jason Sudeikis), Chuck (Josh Gad) and Bomb (Danny McBride) in Columbia Pictures and Rovio Animations’ ANGRY BIRDS 2.

U filmu „Angry Birds Film 2” rat, koji između ptica i prasića i dalje traje, iznenada je prekinut s pojavljivanjem treće, zajedničke, opasnosti. Naši poznati junaci Crveni, Žuti i Bomba susreću se s potpuno novim neprijateljem koji želi preuzeti ostrvo. Ovaj put ptice i prasići moraju sarađivati jer jedino zajedničkim snagama mogu pobediti pretnju koja im se približava. „Angry Birds Film” je avanturistički i izrazito humorističan animirani film za sve generacije gledalaca. U domaćim bioskopimapublika će uz uobičajenu sinhronizovanu verziju u kojoj lik omiljnog Crvenog tumači Petar Strugar a popularno prase Leonarda Slobodan Tešić, moći da pogleda i originalnu verziju filma u kojoj su glasove omiljenim animiranim junacima pozajmili popularni američki glumci Peter Dinklage, Dove Cameron, Awkwafina, Jason Sudeikis, Sterling K. Brown, Bill Hader, Josh Gad i drugi. Film su režirali Tony Leondis i John Rice, a scenario je napisao Peter Ackerman. Film će se prikazivati i u 2D i u 3D verziji.

Leonard (Bill Hader), Garry (Sterling K. Brown) and Courtney (Awkwafina) Columbia Pictures and Rovio Animations’ ANGRY BIRDS 2.

Video igra „Angry Birds” globalni je fenomen koji je, možemo reći, zaludeo svet. Radi se o mega-popularnoj franšizi video igrica nastaloj u decembru 2009. godine koja je od tada doživela pravu eksploziju i proširila se sa mobilnih uređaja na konzole za igranje igrica i kompjutere. Sa preko tri milijarde preuzimanja igrice na svim platformama nosi titulu apsolutnog rekordera u broju pruzetih aplicakija neke besplatne igre u istoriji. Sama igra nazvana je najvećim uspehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije. Zbog toga nije ni čudno da filmske realizacije nižu ovakve uspehe.

Povezana vest:  „Ratovi zvezda“ i „Iščezla“ ovog vikenda u okviru Galerija Open Air Cinema

ANIMIRANI HIT „ANGRY BIRDS FILM 2” U BIOSKOPIMA OVOG LETA!

Foto: Con Film