benisio_deltoroBenisio del Toro među režiserima omnibusa o Kubi

 

Benisio del Toro (Benicio) jedan je od sedam režisera koji će snimiti segmente za omnibus o Kubi „7 Days in Havana“, objavio je list Varajeti (Variety). Del Toru će se pridružiti Francuzi Loran Kante (Laurent Cantet) i Gaspar Noe, Argentinac Pablo Trapero, Palestinac Elija Sulejman, Španac Hulio Medem (Julio) i Kubanac Huan Karlos Tabio (Huan Carlos).

Povezana vest:  OPERACIJA HROMIT OD DANAS U BIOSKOPIMA

Film će se snimati na španskom jeziku, a junaci jedne od priča pojavljivaće se u epizodnim ulogama u ostalim segmentima. Scenarista je kubanski pisac Leonardo Padura, a likove koji povezuju sve priče igraće kubanski glumci Ana de Armas, Mirta Ibara (Ibarra), Vladimir Kruz (Cruz) i Horhe Perugoria (Jorge Perugorria).

Film „7 Days in Havana“ ilustrovaće iskustva turista u Havani I svakodnevni život u gradu. Del Toro će snimiti dokumentarno-igrani film o prvih 24 sata na Kubi jednog američkog turiste. Medem će prikazati ljubavni trougao, Trapero glumca koji dolazi u Havanu kako bi primio nagradu, a Sulejman stranca koji luta po Havani.

Povezana vest:  Džon Mur režira Umri muški 5

Kante će snimiti priču o porodici koja pripada drevnoj religiji, Tabio će prikazati svakodnevne radosti i probleme Kubanaca, a Noe će snimiti segment o isterivanju đavola. Budžet filma je četiri miliona dolara, a snimanje će početi u prvim mesecima 2011.