helen_mirenHelen Miren: Holivud obožava mlade muškarce

 

Britanska oskarovka Helen Miren osudila je danas industriju filma rekavši da „Holivud nastavlja sa obožavanjem kulta muškarca starosti od 18 do 25 godina i njihovog penisa“.

Ovaj komentar usledio je prilikom preuzimanja nagrade za najistaknutije žene u svetu zabave koji joj je jutros u Beverli Hilsu uručila prošlogodišnja dobitnica ovog priznanja Hali Beri.

Povezana vest:  Avala film rešenje ili propadanje večeras u Kinoteci

U svom govoru Britanka je odala „počast svim brilijantnim i uspešnim ženama“, nakon čega je prokomentarisala da joj je žao što u svetu filma i dalje „opstaju prosečni glumci, što nije slučaj čak ni sa nekim nadarenim glumicama“.

Ova 65-godišnja glumica dotakla se i teme kako starije glumice teže dobijaju uloge u filmovima.

-Videla sam previše svojih koleginica koje su radile bez prestanka dok su bile u 20-im, 30-im i 40-im, ali čim su dospele u 50-e kao da su prestale da postoje – rekla je ona.

Povezana vest:  Hju Džekmen peva na kineskom

BBC prenosi da je poznata glumica u intervjuu datom pre ceremonije ipak rekla da smatra da se „stav prema ženama drastično menja“.

Na listi najuspešnijih žena ove godine Mirenovu prati Ana Svini, dok se Opra Vinfri našla na četvrtom, a Anđelina Džoli čak na 26. mestu.