Premijera filma „Bilo jednom u Holivudu“, reditelja Kventina Tarantina, održana je sinoć u prepunoj sali bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center u Beogradu. Leonardo Dikaprio, Bred Pit i Margo Robi u devetom Tarantinovom filmu na velikom platnu dočarali su na neverovatan način gledaocima seriju događaja iz 1969. godine.

Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi.

Brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života na beogradsku premijeru došle su posebno modno stilizovane za ovu priliku. U garderobi u stilu šezdesetih godina, sa posebnim frizurama i šminkom, među prisutnima su se izdvojile domaće pop ikone Suzana Zlatanović poznatija kao Luna Lu, Duška Jovanić, Lena Bogdanović, glumice Katarina Korša, Marina Ćosić, Isidora Građanin, glumci popularne serije „Vojna Akademija“ Bojan Perić i Đorđe Stojković.

Povezana vest:  Helen Miren proglašena za Telo godine

Duh evropskih festivala doneo nam je naš rediteljsko-kompozitorski tandem Miroslav Terzić i Aleksandra Kovač. Među zvanicama su bili i reditelj Boban Skerlić, producent Nele Garić, pevačica Lena Kovačević, modni stilista Boško Jakovljević sa koleginicom Marijom Tarlać. Veliku pažnju izazvala je glumica i rediteljka Mirjana Karanović. Najveću radost zbog premijere Tarantinovog filma nije krio glumac i reditelj Gordan Kičić čiju premijeru filma„Realna priča“ očekujemo ove jeseni u domaćim bioskopima. Autentični holivudski glamur ipak je donela naša čuvena kostimografkinja Bojana Nikitović, koja je jedina sa naših prostora bila deo tima koji je dobio Oskara za kostim.

Povezana vest:  Olga Kurilenko u akcionom trileru

„Bilo jednom u Holivudu“ nas vraća u kasne šezdesete, u zlatno doba Holivuda. Radnja filma prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvezdu jedne TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta (Bred Pit) na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, davne 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Povezana vest:  Vatikan: Negativci filma "Buđenje sile" nedovoljno zli

Ljubavno pismo Kventina Tarantina posvećeno filmskoj industriji kasnih šezdesetih godina na repertoar domaćih bioskopa stiže od danas.