Dwayne Johnson poznat kao The Rock povratio je titulu najbolje plaćenog glumca na svetu prema novoj klasifikaciji časopisa Forbs sa 89,4 miliona dolara zaradjenih za dvanaest meseci.

Bivši igrač američkog fudbala i rvač postao je glumac i bio je već na najvišem mestu na Forbsovoj listi 2016. kada se su ga drugi pretekli protekle dve godine. U 2019. on je ponovo najbolje plaćeni glumac na svetu sa zaradom izmedju 1. juna 2018. i 1. juna 2019. godine, pokazuje sinoć objavljena nova lista Forbsa.

Povezana vest:  Srbija pod svetlom holivudskih reflektora

Četrdesetsedmogodišnji glumac specijlizovan za akcijone filmove trenutno je glavna zvezda filma „Džumandži, dobrodošao u džunglu“, iz 2017. čiji se nastavak očekuje i zvezda je i u filmovima serijala „Paklene ulice“ ( Fast and Furious)  čiji najnoviji nastavak je izašao ovog meseca.

„On je jednostavno postao najbolje plaćena zvezda u ovom trenutku. Stalno radi, neumoran je“, rekao je Pol Dergarbedijan, analitičar u Komskoru.

Sa zaradjenih 76,4 miliona dolara na drugom mestu je Chris Hemsworth, jedan od brojnih glumaca sa Forbsove liste deset sa najvišim zaradama koji su kapitalizovali uloge jednog od superheroja iz  Marvelovog sveta u poslednjem filmu „Osvetnici:Završnica“ (Avengers:Endgame), koji je film sa najvećom zaradom svih vremena.

Povezana vest:  Počinje prvi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival!

Posle Chrisa Hemswortha koji igra Tora je . Robert Downey Jr – Ajron men, sa 66 miliona dolara. Chris Evans, ili Kapetan Amerika je na osmom mestu sa 43, 5 miliona dolara a Paul Rudd, Čovek mrav je sa 41 miliona dolara na pretposlednjem mestu na spisku od top deset.

Na šestom mestu je Bradley Cooper koji pozamljuje glas liku Roket u poslednjem nastavku filmova Osvetnika. Ali većina njegovih prihoda od 57 miliona dolara su od filma Zvezda je rođena (A Star is Born) gde glumac i reditelj nasupa sa pop zvezdom Lady Gaga.

Povezana vest:  Kusturica: Monika Beluči je prelepi začin svakog festivala

Spisak od 10 najbolje plaćenih prema Forbsu u milionima dolara:

  1. Dwayne Johnson (89,4 miliona)
  2. Chris Hemsworth (76,4 miliona)
  3. Robert Downey JR (66 miliona)
  4. Akshay Kumar (65 miliona)
  5. Jackie Chan (58 miliona)
  6. Bradley Cooper (57 miliona)
  7. Adam Sandler (57 miliona)
  8. Chris Evans (43.5 miliona)
  9. Paul Rudd (41 miliona)
  10. Will Smith (35 miliona)