Od 12. septembra najmlađa bioskopska publika moći će da uživa u porodičnoj priči o desetogodišnjem hrabrom dečaku i njegovim dogodovštinama u svemiru.

Sinhronizacija „Vilijeve planete“ već je gotova, a tročlanoj animiranoj porodici, koju čine majka, otac i hrabri dečak Vili, čija avantura počinje negde daleko van naše Zemlje, glasove su pozajmili mladi domaći glumci Ammar Mešić, Nina Janković, Rade Ćosić, a u ulozi dečakovog neobičnog prijatelja – robota Baka našao se Vladimir Kovačević.

Povezana vest:  Rob Lou napušta seriju Brothers & Sisters

Nakon što je uništen brod kojim je putovao u svemir, mali Vili biva iznenada odvojen od svojih roditelja. Njegova rezervna kapsula sleće na divlju i neistraženu planetu na kojoj, uz pomoć robota Baka, preživljava do dolaska spasilačke misije.

Uloga majke glavnog junaka ovog filma pripala je Nini Janković koja je i sama ljubitelj animiranih filmova:  „Mislim da će klince privući avantura i prijateljstvo dečaka i robota na izmisljenoj planeti. Mama kao i svaka mama, brine za svoje dete koje je upalo u nevolju igrom slučaja„, rekla je glumica, a o pripremama za ovakvu vrstu glumačkog zadatka dodaje: „Meni je mnogo lakše kad vežbam glasove kod kuće pred svojim sinom, ali kad stvarno nešto sinhronizujem u studiju, iskreno nije baš tako jednostavno kako sto se čini na prvi pogled. To je dobar trening za glumca i ja bih volela da imam vremena da se tome više posvetim.“

Povezana vest:  Rasel Krou kao Žaver u adaptaciji "Jadnika"?

Film je nastao u francuskoj produkciji, od oprobanog autorskog tima koga čine reditelj Erik Tosti (Éric Tosti) i scenaristi Žan Fransoa Tosti (Jean-François Tosti) i David Alo (David Alaux). Njihovo interesovanje za animaciju javilo se još dok su bili studenti inspirisani radom majstora specijalnih efekata, amerikanca Reja Harihausena (Ray Harryhausen).