Kristofer Nolan i Ema TomasIzjave Nolana, Zimera i Rejnera povodom nominacija za Zlatni globus 2010.

 

Među ovogodišnjim nominacijama za nagradu Zlatni globus, našao se i film „Početak“ (INCEPTION) u kategorijama za najbolji film, režiju, scenario i muziku.

Tom prilikom, režiser i scenarista Kristofer Nolan izjavio je: – Želeo bih da se zahvalim Udruženju stranih novinara Holivuda (HFPA) na priznavanju našeg celokupnog truda na filmu „Početak“. Nominacija ima posebnu težinu zbog činjenice da smo dugo radili na filmu i to sa ljudima i umetnicima širom šest različitih zemalja. Veoma smo uzbuđeni i počastvovani da budemo deo prestižne grupe nominovanih.

Povezana vest:  JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA “BELI, BELI SVET”

Kompozitor Hans Zimer koji je nominovan za najbolju muziku iz filma „Početak“, nakon saznanja o nominaciji rekao je: – Srećan sam i počastvovan da sam bio deo ovakvog izvanrednog filma i da sam radio sa fenomenalnim piscem i režiserom kao što je Kris Nolan.

Među nominovanim glumcima našao se i glumac Džeremi Rejner koji je nominovan za najbolju sporednu ulogu u filmu „Grad lopova“ (The Town).

Povezana vest:  Film "Zona mrtvih" nominovan za najbolji horor film na festivalu "Fantasy Horror Awards"

-Nazdravljam sa šoljom kafe, osmehom od uveta do uveta u ove rane jutarnje sate i zahvaljujem se Udruženju stranih novinara Holivuda (HFPA) na nominaciji, jer ona predstavlja prekretnicu za mene lično kao umetniku i biću zauvek dužan Benu Afleku, mom partneru u zločinu – izjavio je Džeremi.

DVD izdanje filma „Početak“ od sutra možete kupiti u BIG BANG-u, Videopolisu i Dallas records-u, dok DVD izdanje filma „Grad lopova“ izlazi 1. maja. 2011. godine.

Povezana vest:  "MEGAUM" OD 16. DECEMBRA U BIOSKOPIMA!