cher2009Objavljen spisak pesama kandidata za Oskara

 

Organizatori dodele Oskara saopštili su da je 41 pesma u konkurenciji za nagradu američke filmske akademije, objavio je danas Bi-Bi-Si njuz (BBC News). Tri su iz filma „Burlesque“ u kojem glavne uloge igraju Šer (Cher) i Kristina Agilera (Christina Aguilera).

Na spisku su i dve pesma u izvođenju Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) koja u filmu „Country Strong“ glumi kantri pevačicu. Jednu od pesama napisao je njen suprug, britanski roker Kris Martin (Chris) vođa grupe „Koldplej“ (Coldplay).

Povezana vest:  Kameron želi da snimi nastavak "Avatara" pod vodom?

Za Oskara konkurišu i pesme iz filmova „Alisa u zemlji čuda“, „Letopisi Narnije: Putovanje Namernika zore“, „Grozan ja“, „Večera za glupane“, „Jedi, moli, voli“, „Kako da dresirate svog zmaja“, „Princ od Persije: pesak vremena“, „Šrek, srećan zauvek“, „Zlatokosa“, „Sumrak saga: Pomračenje“ i ‘Priča o igračkama 3″.

Američka filma akademija 25 januara će saopštiti nominacije za Oskare u svim kategorijama. Pozlaćene statuete će biti dodeljene na svečanosti u Kodak teatru u Los Anđelesu 27. januara. Po pravilima akademije, nominaciju za Oskara mogu da dobiju najviše dve pesme iz istog filma

Povezana vest:  Šta se desi kad Kara Delevinj zakuca na prozor usred noći?

Prošle godine priznanje za najbolju pesmu dobila je numera „The Weary Kind“ iz filma „Crazy Heart“ u kojem Džef Bridžiz (Jeff Bridges) igra kantri pevača. Za tu rolu on je dobio Oskara za glavnu ulogu.