KingsSpeechNominacije za nagrade američkog Udruženja glumaca

 

Drama o britanskoj monarhiji „The King’s Speech“ i priča o bokserima „The Fighter“ dobile su po četiri nominacije za nagrade američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG).

Junak filma „The King’s Speech“ Kolin Fert (Colin Firth) nominovan je za najboljeg glumca, a njegova koleginica iz tog filma Helena Bonam Karter (Bonham Carter) za epizodnu ulogu. Kristijan Bejl (Ćristian

Povezana vest:  U pripremi je dokumentarni film o Vladi Divljanu

Bale), Ejmi Adams (Amy) i Melisa Leo (Melissa) nominovani su za epizode u filmu „The Fighter“.

Anet Bening (Annette) dobila je nominaciju za najbolju glumicu, za film o lezbijskoj porodici „The Kids Are All Right“, a u istoj kategoriji nominovana je i Natali Portman (Natalie), za dramu „Black Swan“.

Njih dve će se nadmetati sa Nikol Kidman (Nicole) („Rabbit Hole“), Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) („Winter’s Bone“) i Hilari Svenk (Hilary Swank) („Conviction“).

Povezana vest:  Nominacije za nagrade Udruženja filmski kritičara

Pored Ferta, za nagradu za najboljeg glumca konkurišu Džef Bridžiz (Jeff Bridges), za vestern „Čovek zvani hrabrost“, Robert Duval (Duvall), za „Get Low“, Džesi Ajzenberg (Ješe Eisenberg) za „Društvenu mrežu“ i Džejms Franko (James Franco), za „127 Hours“.

Za nagradu za najbolju glumačku postavu nominovani su filmovi „The Fighter“, „The King’s Speech“, „Black Swan“, „The Kids Are All Right“ i „Društvena mreža“.

Povezana vest:  Ted - izgubljeni pustolov 3D" pretpremijerno 27. i 28. aprila